Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Српски народ разочаран у међународну заједницу

Симић: Српски народ разочаран у међународну заједницу

Посланик српске листе Славко Симић рекао је да српски народ, после одлуке Приштине да формира војску Косова, потпуно разочаран у међународну заједницу која дозволила да се на најгрубљи начин крше принципи међунардног права и резолуција 1244 Савета безбедности УН.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а,  Славко Симић је рекао да народ на северу покрајине већ данима забринуто прати деструктивну политику коју Приштина спроводи и добро разуме поруке и одлуке које доноси, а које су уперене против српског живља и државе Србије.
Истакао је да је српски народ од јуче потпуно разочаран у међународну заједницу која дозволила да се на најгрубљи начин крше принципи међунардног права, и резолуција 1244 СБ УН.

“Потпуно смо разочарани јер су дозволили да се крши такозвани устав Косова који својим највишим правним актима јасно дефинише постојање овлашћења и мандат постојећих безбедносних снага”, указао је Симић.

Са друге стране, како каже, српски народ на северу Косова је и охрабрен од државног руководства.

“Добили смо једно велико охрабрење од нашег председника Александра Вучића и наше целе Владе који су показали апсолутну одговорност према српском народу, апсолутну одговорност према позицији коју Србија има на глобалном нивоу и јасно смо јуче разумели поруку коју нам је председник послао”, навео је Симић.

Он је поновио поруку председника: уколико вас нападну, Србија ће имати механизама да вас заштити.

“То је снажна порука коју смо ми овде добро разумели, тако да се на северу Косова и свуда где Срби живе након председниковог обраћања осећа атмосфера сигурности и безбедности”, рекао је Симић.

Иначе, ноћ у северној Косовској Митровици је протекла мирно. Возила Кфора која су јуче била са јужне стране моста на Ибру касно синоћ су уклоњена.

Извор: РТС

 

Check Also

Другови претученог младића у Грачаници поручили: “Полиција спава, затруби да је пробудиш“

Другови претученог Луке Димитријевића поставили су данас билборд испред станице полиције у Грачаници, како би …