Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић са Гутересом о једностраним потезима Приштине

Вучић са Гутересом о једностраним потезима Приштине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом са којим је разговарао о једностраним потезима Приштине и ситуацији у региону, саопштила јеСлужба за сарадњу с медијима председника Републике.

Александар Вучић захвалио је Антониу Гутересу што је својим саопштењем изразио забринутост због одлуке Приштине да формира оружане снаге и нагласио да је Приштина својим потезима угрозила регионалну стабилност.

Истакао је да се Србија и даље залаже за наставак дијалога, након што Приштина повуче ирационалне одлуке.

Председник Србије је рекао да Србија придаје посебан значај присуству и деловању Унмика на Косову и Метохији, имајући у виду да је политичко-безбедносна ситуација на КиМ још увек нестабилна, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике..

“Присуство и деловање Унмика на КиМ је од кључног значаја за Републику Србију, будући да је оквир УН, заснован на овој резолуцији, гарант статусне неутралности међународног присуства у покрајини”, изјавио је Вучић и затражио веће учешће УН у решавању косовског питања.

Састанак је одржан након седнице Савета безбедности УН о Косову, на којој јеговорио председник Србије.

Извор: РТС

Check Also

У српским срединама на КиМ 139 новоинфицираних, од почетка пандемије укупно 258

У српским срединама на Косову и Метохији су од почетка епидемије регистрована укупно 258 случајева …