Главна / Друштво / Саветовалиште за дијабетес Дома здравља Грачаница од велике користи за дијабетичаре

Саветовалиште за дијабетес Дома здравља Грачаница од велике користи за дијабетичаре

Саветовалиште за дијабетес при Дому здравља у Грачаници свакодневно ради са пацијантима који имају проблем са дијабетесом. Поред тога, повремено се организују предавања везана за одређене теме о овој болести, мерење шећера у крви за све становнике који желе да провере ниво шећера у крви, а запослени у Саветовалишту обилазе и остале амбуланте које припадају Дому здравља Грачаница, где се такође организује долазак пацијената који болују од дијабетеса и са њима се воде разговори о проблемима са којима се суочавају.

– Све је већа заинтересованост људи да сазнају нешто више о својој болести. Пацијенти нису били довољно едуковани када је ова област у питању, а пошто смо нова служба, која од скоро постоји, трудимо се да надокнадимо све оно што је пропуштено свих ових година – каже Владимир Петковић, шеф Саветовалишта за дијабетес.

Петковић за Јутро ТВ Грачаница каже да Саветовалиште сарађује и са Удружењем Слатко срце, а велика помоћ је и професора и лекара КБЦ. Очекивања су да се створи једна много боља ситуација када је у питању ова болест, да се указује превентивно на опасности, а сваки наш суграђанин који има проблема са дијабетесом, у свако доба може се обратити Саветовалишту.

Опширније у разговору на видео снимку.

Check Also

Вучић: На КиМ све тежа ситуација, још 53 оболело, мере у складу са Владом Србије

На Косову и Метохији је све тежа ситуација, тамо данас имамо 53 болесника, и они …