Главна / Друштво / Поповић обишао радове на изградњи примарне соабраћајнице и уређеног речног корита

Поповић обишао радове на изградњи примарне соабраћајнице и уређеног речног корита

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, са сарадницима, данас је на крају грађевинске сезоне, обишао радове на изградњи примарне саобраћајнице кроз Грачаницу и уређено корито реке Грачанке на том потезу.

Прва фаза изградње примарне саобраћајнице кроз Грачаницу изграђена је у предвиђеном року. Изграђено је  440 метара пута, а друга фаза која је планирана у првој половини наредне године повезаће пут Грачаница – Гњилане са локалним путем Грачаница – Лапље Село.

У склопу пројекта који је део урбанизације Грачанице, речно корито Грачанке у дужини од 250 метара је уређено и обложено бетоном.

Обилазећи завршетак првог дела овог инфраструктурног пројекта председник Срђан Поповић је казао да је задовољан обављеним послом и истакао да ће и друга фаза пројекта бити подједнако добра.

„Овај пројекат је од велике важности за општину Грачаница, радимо га у оквиру великог пројекта урбанизације Грачанице. Његовим комплетним завршетком Грачаница ће добити примарну саобраћајницу која ће мештанима омогућити лакше кретање, а који ће центар растеретити од свакодневне соабраћајне гужве. Посвећени смо унапређењу живота наших грађана, имамо велике планове и очекујемо да ћемо са вредним општинским тимом, а у сарадњи са нашим грађанима планорано и остварити“, казао је Поповић.

Поред завршетка примарне саобраћајнице укупне дужине 1000 метара и уређења речног корита, у оквиру пројекта предвиђена изградња моста и шеталишта поред реке.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

У српским срединама на КиМ 139 новоинфицираних, од почетка пандемије укупно 258

У српским срединама на Косову и Метохији су од почетка епидемије регистрована укупно 258 случајева …