Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић са представницима хуманитарне организације 038

Поповић са представницима хуманитарне организације 038

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас представнике хуманитарне организације „038“ која годинама уназад помаже угрожено становништво на Косову.

Поповић је са представницима хуманитарне организације „038“ разговарао о начинима помоћи социјално угроженом становништву на територији општине Грачаница. Истакнуто је да постоји велики број породица којима је потребна било каква помоћ.

Председник Поповић се активистима ове хуманитарне организације из Грачанице захвалио на бризи за српски народ, посебно на последњој помоћи, која је уручена за породице у контејнерском насељу у Грачаници.

„Солидарност је данас једна од највећих вредности, поготово у ситуацији у којој се налазимо. Много ми је драго да једна оваква омладинска хуманитарна организација постоји на територији наше општине. У разговору су ме обавестили да желе да помогну социјално угроженим породицама и овакав вид активности и помоћи увек ће наилазити на разумевање и помоћ од стране општине“, казао је Поповић и организацији „038“ захвалио на свему што чини за становништво општине Грачаница.

Организација „038“ тренутно спроводи пројекат „Косово и Метохија моја домовина“ у овкру којег је уручила грејна тела и 20 пакета намирница породицама у контејнерском насељу и 10 пакета најугроженијим на територији локалне самоуправе. Осим тога за 10 угрожених породица подељено је укупно 30 кубних метара дрва за огрев. Са овим пројектом наставиће се и у будућности кроз три компоненте и то: доделом једнократне помоћи социјално угроженим породицама, доделом грађевинског материјала за доградњу и санацију кућа и подршка малим и средњим предузећима.

Члан организације Душан Борисављевић, упознао је градоначелника са досадашњим акцијама и плановима за будућност.

Душан Борисављевић је истакао да  организација ради већ две године.

“За сада смо веома задовољни, имамо пуно успеха и трудићемо се да тако и наставимо. Наравно захвални смо и Општини Грачаница и предсендику Срђану Поповићу који су увек уз нас и пружају нам велику подршку“, рекао је Борисављевић.

Према најавама ове организације тренутно се активно ради и на маркетингу како би привукли што више хуманих људи, посебно из дијаспоре који желе да помогну српском становништву на Косову.

Хуманитарна организација „038“ прошле године донирала је новогодишње пакетиће за децу у општини Грачаница.

 

Душан Борисављевић, представник хуманитарне организације 038 Тон:

 

 

 

Check Also

Косовски Албанац напао Србе у селу Гризиме због бунара

 Kосовског Албанаца из села Гризиме, у општини Kаменица, привела је данас полиција због јучерашњег напада …