Главна / Друштво / Братимљење ПУ „Сунце“ и „11. април“, директори разговарали са председником ОГ

Братимљење ПУ „Сунце“ и „11. април“, директори разговарали са председником ОГ

Директори предшколске установе „Сунце“ из Доње Гуштерице и „11. април“ из Новог Београда пописали су меморандум о сарадњи. Представници боградске установе разговарали са председником општине Грачаница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас делегацију предшколске установе „11. април“ из Новог Београда, на челу са директорицом Мирјаном Секулић. Том приликом гости из Београда председнику Поповићу поклонили су слику – ручни рад малишана те установе.

Представници ове београдске установе на Косову бораве како би са представником предшколске установе „Сунце“ из Доње Гуштерице потписали меморандум о сарадњи. Тај споразум потписаће директорица ПУ „11. април“ Мирјана Секулић и директор ПУ „Сунце“ Драган Митић.

Пре потписивања обишли су општину Грачаница где су разговарали са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем. Први човек општине је поводом братимљења две установе истакао да овим показујемо бригу једних за друге, те да ће добринети развијању добрих односа и размение искустава у области васпитања и образовања деце.

Поповић је госте упознао са стањем у образовању на територији општине Грачаница, и истакао да се локална самоуправа може похвалити великим бројем деце у образовним институцијама, за које се локална самоуправа труди да им обезбеди најбоље услове за развој и учење.

Директорица установе „11. април“ Мирјана Секулић казала је да је братимљење две предшколске институције од великог значаја.

„Циљ нам је да промовишемо сарадњу и размену искустава у предшкослом систему образовања, са акцентом налажења решења и превазилажења проблема са којима се суочавају запослени у предшкослком систему, а све у корист наших полазника“, казала је Секулић.

„О сарадњи смо разговарали и са председником Поповићем. Види се да се доста ради у образовању, прогресивно се креће и зато нам је посебно драго што ћемо у будућности уско сарађивати са једном предшкослком установом из општине Грачаница“, додала је Секулић.

Предшколска установа „11. април“ једна је од највећих установа тог типа у Београду, коју похађа близу 9.000 деца, и која запошљава око 1.300 радника.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

У српским срединама на КиМ 139 новоинфицираних, од почетка пандемије укупно 258

У српским срединама на Косову и Метохији су од почетка епидемије регистрована укупно 258 случајева …