Главна / Култура / 2018. година, једна од најуспешнијих година за глумце АП “Јанићије Поповић”

2018. година, једна од најуспешнијих година за глумце АП “Јанићије Поповић”

За глумце Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ ова година је била једна од најуспешнијих од 2014.године, када је у овом позоришту обновљена дечија секција, истакао је гостујући у новогодишњем Јутарњем програму РТВ Грачаница Александар Гуџић, представник АП „Јанићије Поповић“.

„Ову 2018. годину започели смо фестивалом у Зрењанину, то су сусрети професионалних луткарских позоришта Србије, где смо нашом луткарском представом „Бути то што јеси“ имали ту част да затворимо овај Фестивал. Годину смо завршили фестивалом у Прокупљу, где смо покупили све награде на том фестивалу, што представља подстрек нашим младим глумцима“, истакао је Гуџић и додао да су глумци овог позоришта ове године имали једну новину, а то је да су радили представу „Насмејани снови“ ван Грачанице, у Суботици.

Млади и талентовани глумци Марко Ђекић, Ђорђе Јоргић, Тамара Ристовић, Невена Недељковић и Милош Ђекић истакли су да су веома задовољни досадашњим наступима, као и 2018. годином.

„Било нам је веома драго што смо учествовали на Фестивалу у Прокупљу, наш наступ је посебно одушевио најмлађе. Ја сам добила награду за главну женску улогу и веома сам срећна због тога“, казала је Невена Недељковић.

„На истом Фестивалу ја сам добио награду за главну мушку улогу и то је за мене једно велико признање и подстрек за даље. Мени је ово прва награда али се надам да није и последња“, рекао је Марко Ђекић.

Александар Гуџић и млади и неоспорно талентовани глумци овог позоришта пожелели су за Нову годину добро здравље и да им наредна буде боља од претходне, која је била и више него добра и успешна.

Check Also

У Дому културе “Грачаница” одиграна представа “Касица прасица”

“Касица прасица” је водљив по делу Ежина Лабиша који се и 150 година касније са …