НАЈНОВИЈЕ

2018. година, једна од најуспешнијих година за глумце АП “Јанићије Поповић”

За глумце Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ ова година је била једна од најуспешнијих од 2014.године, када је у овом позоришту обновљена дечија секција, истакао је гостујући у новогодишњем Јутарњем програму РТВ Грачаница Александар Гуџић, представник АП „Јанићије Поповић“.

„Ову 2018. годину започели смо фестивалом у Зрењанину, то су сусрети професионалних луткарских позоришта Србије, где смо нашом луткарском представом „Бути то што јеси“ имали ту част да затворимо овај Фестивал. Годину смо завршили фестивалом у Прокупљу, где смо покупили све награде на том фестивалу, што представља подстрек нашим младим глумцима“, истакао је Гуџић и додао да су глумци овог позоришта ове године имали једну новину, а то је да су радили представу „Насмејани снови“ ван Грачанице, у Суботици.

Млади и талентовани глумци Марко Ђекић, Ђорђе Јоргић, Тамара Ристовић, Невена Недељковић и Милош Ђекић истакли су да су веома задовољни досадашњим наступима, као и 2018. годином.

„Било нам је веома драго што смо учествовали на Фестивалу у Прокупљу, наш наступ је посебно одушевио најмлађе. Ја сам добила награду за главну женску улогу и веома сам срећна због тога“, казала је Невена Недељковић.

„На истом Фестивалу ја сам добио награду за главну мушку улогу и то је за мене једно велико признање и подстрек за даље. Мени је ово прва награда али се надам да није и последња“, рекао је Марко Ђекић.

Александар Гуџић и млади и неоспорно талентовани глумци овог позоришта пожелели су за Нову годину добро здравље и да им наредна буде боља од претходне, која је била и више него добра и успешна.

Погледајте и ...

Дечије позориште „Јанићије Поповић“ реализује пројекат “„Арно Гујон и радост у свакој школи на КиМ“

Глумци дечијег позоришта „Јанићије Поповић“, секције Дома културе у Грачаници  јуче су у Ораховцу и …