Главна / Друштво / Братислав Лазић: Стабилан рад КБЦ-а у 2018. години

Братислав Лазић: Стабилан рад КБЦ-а у 2018. години

Клиничко-болнички центар у Грачаници 25. децембра прославио је 25 година свог рада и постојања на Косову и Метохији. На крају и ове 2018. године, када се сумирају сви резултати, КБЦ је имао стабилно пословање.

Гостујући у новогодишњем специјалном издању Јутарњег програма РТВ Грачаница директор Клиничко-болничког центра Приштина-Грачаница, проф. др Братислав Лазић посебно је истакао да је највеће задовољство када на крају још једне године можете закључити да су здравствене услуге пацијентима пружане на једном високом нивоу, а целокупном успешном раду доприноси и чињеница да је у КБЦ-у Грачаница ове године рођен велики број беба.

“Могао бих да кажем да смо јако задовољни јер смо нашим пацијентима могли да пружимо здравствене услуге на једном високом нивоу. Посебно ме радује што је и ове године у нашем Клиничко-болничком центру рођен велики број беба, што нас оставља на самом врху лествице када је наталитет у питању. Било је пуно добро спроведених медицинских процедура. Сви тешки, деликатни случајеви су на адекватан начин збрињени, велики број малих и великих хирушких интервенција је на адекватан и квалитетан начин изведено, као и интервенције из области ортопедије, гинекологије…Водимо рачуна о здрављу нашег становништва и томе увек придајемо значај посебно када је у питању подизање свести о значају превентиве. Када говоримо о раду у техничком смислу, могу да кажем да смо за протеклих годину дана обезбедили стабилно снабдевање медицинским материјалом. Иако су потешкоће у том смислу стално присутне, потрудили смо се да такве проблеме на кавлитетан начин превазиђемо, и када то кажем не мислим на тренутно стање које се тиче увођења такси”, рекао је проф.др Лазић.

У КБЦ-у Грачаница неретко долазе и пацијенти из осталих крајева Косова и Метохије. према речима директора КБЦ-а Братислава Лазића, ова здравствена установа је оспособљена за пружање не само секундарне већ и терцијарне здравствене заштите.

“Као здравствена установа која има статус Клиничко-болничког центра ми смо оспособљени за пружање не само секундарне већ и терцијарне здравствене заштите и у том смислу ми збрињавамо све пацинете којима је наша помоћ потребна”.

У овом тренутку у КБЦ-у Приштина- Грачаница гавитира велики број здравствених осигураника, преко 63.000, што укључује и особе које често бораве на Косову али нису осигураници Републичког фонда за здравствено осигурање.

У току текуће године КБЦ Грачаница је опремљен са више ултразвучних апарата, новим смештајним капацитетом, новим санитетским возилом, првокласним ултарзвучним апаратом, који у сектору кардиологије омогућава квалитетан ултарзвучни преглед срца. У протеклом периоду обновљен је и ренгенолошки кабинет- Радиолошке клинике КБЦ-а, када је урађена и комплетна дигитализација ренген апарата.

Директор КБЦ-Грачаница проф.др Братислав Лазић, гостујући у новогодишњем издању Јутарњег програма РТВ Грачаница пожелео је свим грађанима добро здравље, успех у раду, и што мање проблема и стресних ситуација у наступајућој години.

Check Also

Рампа за робу из централне Србије

Након одлуке одлазеће Владе Аљбина Куртија косовска полиција и царина не дозвољавају улазак камиона са …