Главна / Друштво / Општина Грачаница клубовима донирала спортску опрему

Општина Грачаница клубовима донирала спортску опрему

Председник општине Грачаница Срђан Поповић доделио је спортску опрему клубовима и спортским удружењима на територији локалне самоуправе.

Општина Грачаница пред крај 2018. године обрадовала је клубове на територији локалне самоуправе. За укупно 24 спортска удружења донирала је спортску опрему у виду кошаркашких, одбојкашких и фудбалских лопти, стонотениским столовима, џаковима за бокс, мрежицама, лоптицама за тенис и слично.

Према речима председника општине Грачаница Срђана Поповића намера је била да се клубови што више опреме како би им се побољшали услови за рад и тренинг.

„Спорт је веома важан за развој наше омладине и у будућности настојаћемо да што више улажемо у ову веома битну грану. Крајем јануара имаћемо састанак на којем ћемо дефинисати како ће још општина Грачаница помоћи спортским удружењима. Увидећемо које су њихове потреба како би наставили успешно са спортским активностима. Битно је да клубови имају партнерски однос са општином. Веома сам поносан на клубове из наше општине, јер редовно доносе медаље, успешни су и препознатљиви како у центалној Србији, тако и у региону“, казао је Поповић.

Председник за школски спорт Милко Чукарић каже да је општина Грачаница данашњом донацијом показала посвећеност спортским клубовима.

„Деца школског узраста веома су заступљена у клубовима, што показује да се труде да више проводе време здравим стварима, као и да су посвећени правилном развоју. Ту чињеницу доказује наше учешће на републичким такмичењима. Општина Грачаница има огроман потенцијал који треба да се негује, а доказ је управо ова донирана опрема“, казао је Чукарић.

Тренер кик бокс клуба Слободан Станисављевић каже да је за тај клуб 2018. година била веома успешна управо захваљујући подршци општине Грачаница.

„Добили смо простор за тренинг у новој спортској хали у Лапљем Селу. Општина нам је излазила у сусрет што се тиче спортске опреме и превоза на такмичењима. Данашња нова опрема је фантастичан завршетак године“, казао је Станисављевић.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …