Главна / Култура / Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ одржали Новогодишњи концерт

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ одржали Новогодишњи концерт

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу одржали су вечерас традиционални Новогодишњи концерт.

Велики број посетилаца имао је прилику да ужива у извођењу познатих композиција, како класичне, тако и наше традиционалне музике.

Директор Музичке школе Андрија Јовић је истакао да је овај концерт прилика да ученици покажу шта су до сада научили.

„Ово је прилика да део наших ученика покаже оно што су радили током полугодишта, које се већ ближи крају и, наравно, подстрек за даљи рад. Морам да се похвалим да су наши ученици ове године имали пуно успеха на такмичењима и углавном су освајали прва, друга или трећа места, чиме смо веома задовољни“, истакао је директор Андрија Јовић.

На концерту су учествовали најбољи ученици, који редовно похађају такмичења и врате се са првим наградама, истакао је професор ове школе Немања Ђорђевић.

„Овогодишњи концерт има и новина, наиме ученици су први пут извели песму војника са Крфа. Песма је рађена по тексту Драгана Ничића Циноберског, ја сам радио аранжман и веома ми је драго што се песма и те како допала публици“, нагласио је Ђорђевић.

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ је до 1999. године била смештена у Приштини, када је због ратних дешавања имала кратак прекид у раду и тек  2000. године наставља са радом у просторијама ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, а од пре пар година добила је свој простор у Образивном центру у Лапљем Селу.

 

Check Also

Преко 2000 деце учествује на Дечијој колонији у организацији Ансамбла “Венац”

Под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, Ансамбл „Венац“ организује Венчеву “Дечију колонију – …