Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Нека Тачи саопшти име и презиме убице Оливера Ивановића

Ђурић: Нека Тачи саопшти име и презиме убице Оливера Ивановића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је Хашима Тачија да домаћој и међународној јавности именом и презименом каже ко је убица Оливера Ивановића и за то понуди чврсте доказе, а не лажне вести и провокације, као што је то учинио на новогодишњој конференцији за медије.

Тачи је данас у Приштини рекао новинарима да се Ивановићев убица налази у Београду, а Ђурић истиче да Тачи за то доказе наравно нема.

То га, додаје, није спречило да на “мангупски начин” покуша да Србију наведе да се брани од његових бесмислених оптужби.

“Подсећам да Приштина скоро годину дана одбија да сарађује у истрази о убиству Оливера Ивановића, и да је одбила да са нашим истражним органима подели информације које би могле да доведу до расветљавања тог злочина”, истакао је Ђурић у саопштењу.

Додао је да убиство Оливера Ивановића Приштина месецима, на најсрамотнији начин, користи у политичко-пропагандне сврхе у обрачуну са Србима на Косову и Метохији и Србијом.

“Све то говори о чињеници да Приштини и Хашиму Тачију није и никада није ни било искрено стало да налогодавци и починиоци убиства Ивановића буду приведени правди, а нечињењем и усмеравањем истраге у погрешном смеру се заправо потврђује да траг до криваца води ка Приштини, а не ка Београду”, рекао је Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

Јакуп Краснићи добио позив за Хаг

Бивши портпарол ОВК и некадашњи председник косовске скупштине Јакуп Краснићи објавио је данас да је …