Главна / Друштво / Поповић отворио објекат ПУ “Наша радост” у Угљару

Поповић отворио објекат ПУ “Наша радост” у Угљару

Малишани села Угљаре до данас су своје заједничке тренутке уз игрице и песмице са васпитачима проводили у приватној кући у овом селу. Средствима општине Грачаница  у року од три и по месеца изграђена је зграда површине од око 400 квадратних метара, коју је свечано данас отворио председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић је приликом отварања поменуте установе поручио да се нада да ће у будућем периоду у овом селу бити више деце и да ће ускоро бити потребно проширење просторија.

“Ово је један од највећих и најзначајнијих пројеката за општину Грачаница. Ова зграда је битнија и вреднија од сваке уложене паре. Јако смо задовољни и срећни што смо успели да изградимо овакав објекат , да створимо боље услове за одрастање наше деце, а посебно што је то баш  у овом селу . Рекао сам и родитељима ове предивне деце да се надам и да желим да у овом селу буде много више деце и да ће ускоро бити потребно проширење смештајног капацитета. Ми ћемо и даље наставити са улагањима у образовање и сви осталим сферама, и ово свакако неће бити завршни пројекат који ћемо реализовати у селу Угљаре, имамо сарадњу са локалним саветом и већ смо на прагу нових идеја и пројеката”, поручио је Поповић.

Директорица ПУ “Наша Радост” у Угљару Љиљана Мартиновић истакла је данас да су после дугог низа година боравка у приватној кући, деца ове установе као и запослени заслужили да добију један овакав објекат који гарантује одличне услове за рад.

“Коначно смо добили своју зграду у којој ће сасвим сигурно услови за рад и одрастање наше деце бити одлични. Захваљујемо председнику општини Грачаница што је препознао наш проблем и данас овде имамо један овако леп објекат у којем ћемо сигурно моћи да нашим малишанима пружимо далеко боље услове за њихово одрастање”, рекла је Мартиновић.

Према речима директорице за образовање при општини Грачаница Бранкице Ничић, и наредне године ће бити инвестиција у образовање.

“Ово село је било једино у нашој општини које није имало свој објекат за смештај вртића, тако да смо изградњом ове зграде и то решили. Наравно да ће општина Грачаница и у наредном периоду инвестирати у образовање”, рекла је Ничић.

Пригодном приредбом, извођењем песмица и рецитација у новогодишњој атмосфери, деца ПУ “Наша радост” дочекала су председника општине Грачаница Срђана Поповића и на тај начин показала захвалност за обезбеђене боље услове.

Check Also

Рампа за робу из централне Србије

Након одлуке одлазеће Владе Аљбина Куртија косовска полиција и царина не дозвољавају улазак камиона са …