Главна / Друштво / ИПА регија Приштина и Привремени орган општине Приштина: Топлији домови за боље услове живота и поклони за радост наше деце

ИПА регија Приштина и Привремени орган општине Приштина: Топлији домови за боље услове живота и поклони за радост наше деце

Представници ИПА регије Приштина у сарадњи са Привременим органом општине Приштина уручили су данас породицама Симић из Грачанице, Виријевић из Бадовца и Спасић из Сувог Дола, помоћ у виду шпорета на дрва и поклон пакетића.

“Данас смо овде испред удружења полицајаца шест регија, који су одлучили да и ове године на донаторској вечери од својих скромних примања издвоје одређена новчана средства и помогну на тај начин угроженим породицама. Зато смо и дошли данас да овим породицама уручимо ове шпорете на дрва и помогнемо им да презиме зиму у топлијим и бољим условима”, рекла је Бојана Јовановић, потпредседник ИПА регије Приштина.

“Ово су неке од породица којима је помоћ потребна. Ми смо одлучили да их данас обиђемо и да им уручимо шпорете и поклон пакетиће. Посебно се захваљујем ИПА регији Приштина који су овим шпоретима много помогли нашим породицама”, истакао је Љубинко Караџић, председник Привременог органа општине Приштина.

Петочлана породица Симић из Грачанице недавно се уселила у своју нову кућу. Од данас ће свој нови дом моћи да утопле новим шпоретом на дрва.

“Много нам значи ова помоћ. Захваљујемо ИПА регији Приштина и господину Караџићу на овом шпорету који ће нам не само утоплити кућу већ и осигурати да увек имамо врућег домаћег хлеба”, рекла је Добрила Симић из Грачанице, супруга и мајка троје деце.

Седмочлану породицу Виријевић из Новог Бадовца представници ИПА регије Приштина и Привременог органа општине Приштина обрадовали су поклон пакетићима. Породица Виријевић ће наредне године бити богатија за још једног члана.

“Волела бих да у новој години имам све петице. Срећна сам што сам добила пакетић”, рекла је  скромна девојчица Јелена Виријевић, једно од пет детета ове породице.

У Сувом Долу, у новоизграђеним стамбеним једниницама, шпорет на дрва и поклон пакетић дочекале су и Лолита Спасић и њена ћерка.

“Веома сам захвална на овој помоћи. До сада сам морала да плаћам велике рачуне за струју, а сада када имамо шпорет да нас угреје и рачуни ће бити мали”, рекла је Спасић.

Председник Привременог органа општине Приштина Љубинко Караџић пожелео је породицама много здравља и боље животне услове.

Check Also

Музичка школа у Станишору прославила 40 година рада и постојања

Музичка школа “Стеван Христић” Гњилане – Станишор прославила је велики јубилеј, 40 година постојања. Тим поводом …