Главна / Вести / Косово и Метохија / Малишани са централног Космета у посети председнику Вучићу

Малишани са централног Космета у посети председнику Вучићу

У организацији Канцеларије за Косово и Метохију четрдесеторо малишана из три основне школе са централног Космета боравиће овог викенда у Београду, где ће их примити и председник Републике Србије Александар Вучић.

Малишани истичу да су веома срећни што ће у наредна два дана имати прилику да виде неке од знаменитости српске престонице, али и узбуђени због сусрета са председником Вучићем од кога ће, како су нам рекли, тражити само да им обезбеди мир да би са својим родитељима наставили да живе на својим огњиштима.

 

Ученицима  ОШ „Краљ Милутин“ из Грачанице, „Свети Сава“ из Сушице и ОШ „Милан Ракић“ из Бабиног Моста, срећан пут пожелео је и председник oпштине Грачаница Срђан Поповић.

„Желим да се захвалим Канцеларији за КиМ и директору Марку Ђурићу, а пре свега председнику Вучићу, што су и поред свих обавеза обезбедили и нашим малишанима један леп викенд. Видим да се деца радују што ће обићи Београд али се радују и сусрету са председником Вучићем и надам се да ће провести један леп викенд“, казао је Поповић.

Лазар Марковић наставник ОШ “Краљ Милутин” из Грачанице , који ће бринути о малишанима,  каже да се деца много радују овом путовању и обиласку знаменитих места у свом главном граду у коме ће већина њих по први пут боравити.

Повратак малишана из српске престонице очекује се у понедаљак, надамо се са много лепих утисака.

Check Also

У српским срединама на КиМ један преминули и још 38 позитивних на коронавирус

У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа коронавирус је потврђен код …