Главна / Спорт / Стефан Перенић, освајач другог места на Европском шампионату у Словенији

Стефан Перенић, освајач другог места на Европском шампионату у Словенији

Карате клуб Сенши готово са сваког такмичења враћа се са медаљама, тако је било и приликом недавног учешћа на Европском шампионату у каратеу у Словенији, у Порторожу, где је члан овог клуба Стефан перенић освојио друго место. Поред Стефана, за репрезентацију Србије такмичили су се и Исидора Стојановић, Емилија Аксић и Огњен Јоксимовић, сви из карате клуба Сенши.

У категорији омладинаца, где је конкуренција била изузетно јака, Стефан Перенић освојио је два сребра, односно два друга места.

– Клуб постоји десетак година, има младе такмичаре, али изузетно добре таленте, који ће кроз две, три или четири године свакако напредовати, можда и до црног појаса – каже Милан Рашић за Јутро ТВ Грачаница.

Стефан Перенић, који девет година тренира карате и носилац је браон појаса каже да није био упућен у то каква је конкуренција на шампионату, али се трудио да од себе да што више.

– Тренинзи су били напорни, поготово припреме за Словенију, али покушали смо да дамо све од себе и освојимо добре пласмане – каже Стефан.

Чланови овог клуба вероватно ће учествовати и на првенству у Немачкој, у Штутгарту. Ускоро ће бити одржано и полагање за нове појасеве, када су у питању напредовања младих каратиста.

Опширније у разговору на снимку испод текста.

Check Also

Одиграна одбојкашка утакмица ОК Видовдан и ОК Радан из Лебана

Грачаница је синоћ била домаћин званичне одбојкашке утакмице коју су одиграле сениорке домаћег ОK Видовдан …