Главна / Вести / Србија / Вучић: Неће Србију бацити на колена

Вучић: Неће Србију бацити на колена

Председник Србије Александар Вучић отворио је нову Хируршку болницу у Врању уз поруку да ће Србија наставити да напредује и да је нико и ништа неће бацити на колена, упркос нападима и притисцима са свих страна, посебно из региона, укључујући мере Приштине.

Vučić je poručio da će Srbija sačuvati mir, ali i da je niko neće baciti na kolena.
Kako je rekao, poslednjih nedelja nasrnuli su na naš narod na Kosovu i Metohiji i na Srbiju u celini, jer Priština radi stvari koje civilizovani ljudi ne rade, a napadaju nas i sa različitih strana iz regiona.

“Док се неки велики праве да не виде и не чују, већ ћуте, свима који мисле да је Србија једнако неодговорна и неозбиљна као некада, или слаба да издржи све притиске и да ће Сбрију бацити на колена – кажем вам да ћемо да чувамо мир, али да нас на колена нико неће бацити нити покорити. Србија ће ићи напред”, поручио је председник.

Вучић је рекао да је и здравствени центар у Врању део напретка земље и да ће од понедељка грађани моћи да видите шта је све урађено.

“Да осетите нову наду и да Врање има будућноси и да можете да добијете најбоље услуге као што се добијају у Београду, Нишу, Новом Саду и други великим градовима”.

Каже да су изгађене нове просторије и набављени најбољи уређаји и да ће и по томе грађани Врања моћи да виде колико се тога у Србији променило на боље.

Подсетио је да да су радови кренули 2006. али да су неколико година касније заустављени, пошто су вероватно паре потрошене на неку изборну кампању у Беграду и било је – кога брига за Врање.

“Показали смо да улагањем, око 5,4 милиона евра, од чега је Србија уложила 2,7 милона евра за уређја односно 500.000 за градњу саме зграде и ЕУ око 2,2 за уређаје и опремање зграде 2,68 и планирамо да уложимо још 6,2 милона у болницу”, рекао је Вучић.

Како је рекао, то показује разлику измђу корова коју су сејали они из претходне власти и стварне жетве коју су неки други одговорни људи у стању да ураде.

Вучић је казао да у Јумко ради и да ће радити још више и боље.

Вучић је подсетио да ће ускоро бити у потпуности отворен аутопут од Врања до Београда и истакао да је Врање на стратешки важном месту за земљу, јер се налази на 300 километара од Београда и 300 километара од Солуна.

“Хоћемо да имате најбољи могући аутопут и успели смо да изградимо Грделицу, после година стајања и тапкања у месту”, приметио је председник.

Подсетио је да ће здравствени радници од 1. јануара имате веће плате, од 10 до 12 одсто, те истакао да је сигуран да ћемо следеће године плате и за лекаре и за медицинске сестре и остало особље умети и знати како, на чистим економским принципилма, уз цвству финансијску дисциплину, да оне буду и срастично веће.

“Хоћемо да они остану у Србији, не да иду по белом свету, да раде за дурге него да остану у Србији”, подвукао је Вучић.

Вучић каже да је у Врању за око 3.000 скоро мање људи у односу на 2011. и поручио Врањанцима да ће држава све више уалгати у тај град и југ Србије.

Захвалио је југу Србје што је увек био уз своју земљу и најавио да ће још једна фабрика бити доведена у Врање која ће заполити тих око 5.000 људи који немају посао. Поручио је да ће бити насталвјено и повећање плата и пензија.

Опозицији је поручио да Србја може само озбиљношћу да иде напред, а не лажним обећаћним тајукуна који су опљачкали и разорили Србију.

“Ми радимо вредно и добро за насе грађане и када год мислите да се време тајкуна вратило и лповлоку и време беде ми смо увек спремни да вам учинимо услулги и распишемо изборе и покажемо иза кога је народ и кога подржава”.

Вучић је рекао и да је та болница у Вању у њихово врмее висе личила на ружан тоалет неког на болницу.

Check Also

ПРОУНС: Позивамо полицију и тужилаштво да открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље

Професионално удружење новинара (ПРОУНС) у свом саопштењу истиче да се дешава управо оно на шта су …