Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: 2019. година изградње и развоја српских средина

Ђурић: 2019. година изградње и развоја српских средина

Упркос свим изазовима у 2018. години, години стрепњи и брига, притисака, години настојања и покушаја да нас сломе, да нас протерају, да нас не буде на онај начин на који смо се одржали ове две тешке деценије 2019. година ће бити година која ће од нас захтевати тактичност и промишљеност, мудрост али и чврстину, спремност да бранимо своје на сваки начин који нам стоји на располагању и памећу, и речју и делом изјавио је за ТВ Мост директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

“Треба да се трудимо да живот остане што је могуће више нормалан свакодневни, да правимо наше планове за дугорочну будућност, а не само од данас до сутра, да знамо да можемо да рачунамо на снажну солидарност и подршку државе коју нико и никада неће успети ни да исече ни да прекине, јер то је жила куцавица опстанка нашег народа. Желим  да поручим да нас ништа и никакви притисци неће омести у реализацији наших планова и зацртаних циљева које је пред нас поставио председник Вучић али и српски народ на КиМ, а који се односе на уношење новина и кључних инфраструктурних, здравствених и просветних улагања у свим српским срединама на КиМ”, наводи Ђурић.

Ђурић очекује да ће 2019. година, иако то што ће несумњиво бити година притисака, турбуленција, изазова, бити и година изградње и развоја српских средина.

“Цео план улагања на КиМ који смо усвојили пре нешто више од месец дана, планирамо да без обзира на све тешкоће спроводимо на КиМ у 2019. години тако да очекујем да ће, уз то што ће несумњиво бити година притисака турбуленција, изазова, бити и година изградње и развоја српских средина на терену, јер то је оно што је важно. Дакле политика ће сигурно бити усијана и у 2019. години али ми ћемо се борити и настојати да оно што можемо у нашем дворишту да урадимо, да направимо да услови за живот и опстанак наших људи буду иоле подношљиви”, рекао је Ђурић.

Нада се да ће Нова година и албанским политичарима донети више мудрости него што су имали у 2018.

“Мало да брину о будућности свог народа и своје деце, јер ако им желе добро онда ће да раде у корист мира, а не у правцу јалових и бесмислених и неостваривих покушаја да се створи КиМ без Срба јер тога никад неће бити. Ми ћемо наставити да постојимо на КиМ као народ, ми ћемо као држава наставити да помажемо и пружамо све оно што је потребно да би људи опстали, а ми смо много жилавији него што многи мисле, зато у 2019. треба да будемо спремни да се речју, делом, пером, умом, свиме што можемо, боримо за наша огњишта, да будемо сложни и солидарни. Уверен сам да ако тако будемо радили уз нешто среће, јер постоје те светске околности које не можемо увек да контролишемо,које не зависе од нас, али да уз све то заиста може 2019. за нас да буде много успешнија него што многи очекују”, каже Ђурић.

Ђурић поручује Србима на КиМ да се међусобно чувају, да буду сложни, солидарни и да истрају.

“Ми као држава никада нећемо одустати од нашег права, никада нећемо одустати од тога да свако наше место и сваки наш човек може да се ослони и на српску школу и српске болнице и све друге наше институције које ће наставити пуном паром да раде и у 2019. години. Одлуком председника Вучића и владе добили смо паре да нешто и направимо у нашим срединама, неће нас нико омести у томе да наставимо да се боримо за то. Планирамо дугорочно”, поручује Ђурић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …