Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Договор о енергетици и телекомуникацијама важан за грађане КиМ

Дачић: Договор о енергетици и телекомуникацијама важан за грађане КиМ

dacicПредседник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је у разговору са амбасадорима земаља Квинте да предстоје озбиљни послови у организацији локалних избора на Косову и Метохији и да је потребно да све стране поштују обавезе договорене у Бриселу, како би локални избори протекли у фер атмосфери.

“Најважније је да створимо услове да на изборима учествују сви који на то имају право, да се продужи рок за регистрацију бирача и да се отклоне административне препреке које су у претходном периоду постављане од стране Приштине,” рекао је премијер.

Дијалог у Бриселу између Београда и Приштине биће настављен после локалних избора на Косову и Метохији, рекао је премијер Дачић у разговору са амбасадорима САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије.

Дачић је истакао да су договори постигнути са представницима Приштине о енергетици и телекомуникацијама од велике важности за нормализацију живота и за процес успостављања поверења међу грађанима Косова и Метохије.

Састанку су присуствовали и министар Александар Вулин и генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Извор: РТС

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …