Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа неће учествовати у раду скупштине у Приштини

Српска листа неће учествовати у раду скупштине у Приштини

Због различитих дезинформација које су се појавиле у медијима, желимо да информишемо јавност и грађанима потврдимо јасан став посланика Српске листе да неће учествовати у раду скупштине у Приштини све док се не повуку таксе које је увела Приштина и тиме угрозила опстанак српског народа на Косову и Метохији, наводи  у саопштењу Српска листа.

И понављаћемо то докле год буде потребно и докле год не схвате сви они који су у Приштини и на Западу навикли да имају своје Србе да на нас у тој работи не рачунају.

Ради подсећања, посланици Српске листе су у опозицији, и не подржавају предлоге који долазе на дневни ред од бруталне отмице директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, пребијања голоруког народа и легалних и легитиминих представника Срба, 26. марта прошле године у Косовској Митровици.

Девет посланика Српске листе су мандат добили подршком 90% својих сународника, увек су уз свој народ, и неће променити своју одлуку, а један посланик Самосталне либералне странке који је и даље део владајуће коалиције Рамуша Харадинаја и гласа за све што предложе косовски Албанци нека гласа и даље, за разлику од њега, наши мандати припадају српском народу а не албанском, за нас су гласали Срби а не Албанци, наводи се у саопштењу Српске листе.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …