Главна / Вести / Косово и Метохија / Непознати починиоци извршили су синоћ три крађе и још две покушали у селу Горње Кусце, надомак Гњилана.

Непознати починиоци извршили су синоћ три крађе и још две покушали у селу Горње Кусце, надомак Гњилана.

После пар месеци мештани села Горње Кусце у новобрдској општини опет су се нашли на мети лопова. Светозару Стајићу украден је аутомобил марке БМW, Браниславу Денићу Опел Астра, док је Божидару Денићу украден бик тежине око 450 килограма.

Како каже Божидар, ово је од завршетка рата 1999. пета крађа у његовом домаћинству.

“Украли су ми бика тешког око 450 килограма. Од завршетка рата украдене су ми и четири краве. Не знам више шта ћу и како да санирам штету. А починиоци никада нису пронађени”, жали се домаћин Божидар Денић.

Светозару Стајићу лопови су украли аутомобил марке БМW и сав алат који је се налазио у гаражи.

“Чуо сам од комшија за крађу и одмах отишао у гаражу. Видео сам обијена врата. Гаража је била празна. Осим аутомобила имао сам у гаражи И разне мање машине за одржавање баште, за пољопривреду, моторну тестеру… Све су ми однели”, жали се Стајић.

Браниславу Денићу, који  није желео да даје изјаве, украден је аутомобил марке Опел Астра.

Лопови су покушали да украду имовину и српским домаћинима Љубомиру Стајићу и Трајану Денићу, срећом без успеха.

“Јутрос кад сам пошао да намирим стоку видео сам обијена врата на гаражи и на стајама где су стока, козе… Ипак, све је ту. Шта их је спречило, не знам. Имао сам среће”, каже Љубомир.

Трајан Денић прича да су лопови ушли кроз споредан улаз у његово двориште.

“Било је тачно 03,15 часова када су покушали крађу код мене у домаћинству. Све је под видео надзором, зато и знам тачно време. Покушали су да нам украду Ауди из гараже и Шкоду која је била у дворишту. На срећу, нису успели у својој намери”, објашњава Трајан.

По свему судећи, реч је о организованој акцији у којој је учествовало више криминалаца.

Крађе су пријављене косовској полицији која је обавила увиђај и трага за починиоцима.

За крађе српске имовине у Косовском Поморављу, најчешће у новобрдској општини, које су интензивиране прошле и претпрошле године, још нико није ухапшен и процесуиран. Подсећамо да је потпредседник општине Ново Брдо Синиша Димић за Пулс недавно изјавио да је по статистичким подацима од 2005. до 2018.године извршено 55 крађа на територији новобрдске општине, од којих је око 140 грла крупне стоке.

Иначе, мештани Горњег Кусца су полицији, осим ноћашњих крађа у свом селу, пријавили полицији и да је на њивама примећено возило косовско-митровачких таблица. За РТВ Пулс полиција је потврдила да је реч о возилу украденом синоћ у Косовској Митровици.

 

Новинари: Р. Шипетић и Р. Мицановић

 

“Истрага у току”

 

Непознати починиоци извршили су синоћ најмање три крађе у селу Горње Кусце, надомак Гњилана.

 

Како РТВ Пулс сазнаје, Светозару Стајићу украден је аутомобил марке БМW, а Браниславу Денићу Опел Астра. Мештанину Горњег Кусца Божидару Денићу украден је бик.

 

Како сазнајемо, лопови су покушали да украду имовину српским домаћинима на још неколико места у селу, срећом без успеха. По свему судећи, реч је о организованој акцији у којој је учествовало више криминалаца.

 

И синоћне крађе су пријављене косовској полицији која је обавила увиђај и трага за починиоцима.

 

За крађе српске имовине у Косовском Поморављу, које се интензивиране прошле и претпрошле године, још нико није ухапшен и процесуиран.

 

Извор: РТВ Пулс

Check Also

У српским срединама на КиМ 139 новоинфицираних, од почетка пандемије укупно 258

У српским срединама на Косову и Метохији су од почетка епидемије регистрована укупно 258 случајева …