Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић за РТС: Наставља се притисак на Србе на КиМ

Симић за РТС: Наставља се притисак на Србе на КиМ

Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је за РТС да серије крађа и пљачки на КиМ представљају још један вид притиска на Србе поред такси који блокирају дистрибуцију српских производа.

Гостујући у Дневнику РТС-а потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је да оно што је објавио Вашингтон пост о иницијативи Хашима Тачија да се таксе укину представља измишљотину.

Подсетио је да су сви чланови владе у Приштини који припадају његовој партији гласали за увођење такси.

Како је рекао, Тачијева десна рука Кадри Весељи се јавно хвалио како је предлог Харадинаја био да таксе буду 30 одсто, а његов да то буде 100 одсто.

“То је класична игра доброг и лошег полицајца у којој ће један глумити како ето не мрзи Србе и поштује их као саговорнике, пре свега наш преговарачки тим и председника Александра Вучића, када се говори о преговорима у Бриселу, а с друге стране, Харадинај ће заступати тврду струју која треба да створи такве услове да Србима на КиМ живот буде што тежи”, истакао је Симић.

Говорећи о безбедносној ситуацији на КиМ, Симић истиче и нападе који су се десили у Станишору и Горњем Кусу – серија крађа и пљачки које су доживели Срби у тим крајевима и подсећа да је породица господина Божидара од 1999. по пети пут опљачкана у мултиетничкој општини Ново Брдо.

Према његовим речима, у Горњем Кусу је вербално био нападнут свештеник који је кренуо да служи литургију у порти цркве.

“То је је још један вид притиска на Србе на КиМ поред такси које блокирају дистрибуцију српских производа, посебно онима који живе јужно од Ибра”, рекао је Симић.

Делагација Српске листе, предвођена Гораном Ракићем, данас ће отпутовати у Бањалуку на прославу Дана РС да пренесе поздраве руководству и народу РС од Срба са КиМ.

 

Check Also

Тачи: Ризик од заразе висок, поштујте препоруке Института за јавно здравље

Председник Kосова Хашим Тачи изјавио је данас да је повећање броја жртва последњих дана, доказ …