Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Нису распуштене Скупштине већ замењена руководства

Вулин: Нису распуштене Скупштине већ замењена руководства

vulinМинистар без портфеља у Влади задужен за Косово Александар Вулин рекао је за РТС да на северу Косова нису распуштене општине већ да су замењена руководства.

“Нису распуштене општине на северу Косова, већ су замењена руководства, а општине ће наставити нормално да функицонишу”, истакао министар без портфеља задужен за Косово Александар Вулин. Србија ће учинити све да не дође до дестабилизације и да се духови смире на северу Косова, поручује Вулин.

Вулин је истакао да људи који су дошли на места оних који су замењени нису ништа мање патриоте и да нису ништа мање часни од оних који су отишли.
Коментаришући наводе смењеног председника Скупштине општине Звечан Драгише Миловића који је рекао да би на северу Косова могло доћи до дестабилизације, Вулин је рекао да Миловић одлично зна да ће држава урадити све да до дестабилизације не дође и да се духови смире.
“Воља Србије је светиња, држава мора да се поштује и сигуран сам да ће Миловић као добар човек и добар Србин то радити”, нагласио је Вулин.
Како је истакао, ово су судбинска времена и нико нема право да не буде део државе Србије сада када се држава бори за опстанак на Косову.
Вулин је рекао да директори јавних предузећа на Косову не треба да се плаше смена.
“Треба сачекати изборе, не треба да се забрину зато што огромна већина зна да и грађани на Космету сматрају да морају бити уз Владу и државу. Или ћемо заједно успети или ћемо заједно пропасти”, поручио је Вулин.
Када је реч о позивном броју за Косово, Вулин је истакао да ће тај број бити алоциран преко Србије.
“Окрените 011 из Митровице и добићете Београд. Окрените 028 из Београда и добићете Митровицу. Цена ће увек бити у локалу”, нагласио је Вулин.
Министар је нагласио да је суштина севера Косова енергетика, и поручио да ће Срби наставити да се снабдевају са “нашег система и да ће струја бити наплаћивана преко наших компанија”.
“Водимо рачуна, боримо се са сваким детаљем. Сви пројекти ће бити настављени. Мењамо људе, али политику развоја не”, истакао је Вулин.

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …