Главна / Друштво / Ђачки парламенти у акцији против вршњачког насиља

Ђачки парламенти у акцији против вршњачког насиља

Савремено друштво има велику одговорност да прати и реагује на све облике насиља, који од појединачних случајева врло брзо прерасту у појаву. Мало је оних који се не сећају бар једног ученика у разреду којем су се сви ругали због телесне тежине, називали га погрдним именима и одбацивали га.

Данашње вербално насиље одавно је одавно изгубило безазлену ноту, којом све се сви хтели доказати и наметнути као бољи или важнији од онога коме смо се ругали. Зато је неопходно бити у сталном контакту са децом и слушати их, јер они најбоље познају своје вршњаке и њихов начин размишљања и реаговања и покушати да им приближимо последице, чак и онога што они често сматрају безазленим задиркивањем или шалом.

Невладина организација “Путевима сунца”, једна је од организација која се управо бави децом, дечијим правиман и заштитом деце, а ова НВО је у претходној години реализовала пројекат који је управо намењен препознавању и  спречавању вршњачког насиља.

Пројекат носи назив “Парламенти у акцији против насиља”, а пројекат су подржали “Save the Children” и “Sida” организације које делују на Косову.

Емисију можете послушати на линку испод текста.

 

 

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …