Главна / Вести / Косово и Метохија / Мобилисане све екипе и механизација на одржавање проходности путева. Ситуација стабилна

Мобилисане све екипе и механизација на одржавање проходности путева. Ситуација стабилна

Радници јавних служби, службе за ванредне ситуације и фирма за одржавање путева улажу максималне напоре да све путне правце на територији општине Грачаница одрже проходним упркос снегу који већ више од десет сати непрекидно пада.

Директор општинског одељења Јавних служби Владица Трајковић, који је на терену где проверава стање на путевима, казао је да се со и ризла посипају не само на главним већ и на споредним саобраћајницама односно локалним улицама.

„ Сви путни правци на територији општине Грачаница су проходни. Снег се задржава на путевима јер непрекидно пада а очекујемо да со и ризла који смо и јутрос посипали омогуће брже отапање снега на путевима. Истовремено машинама и ручно наши радници уклањају снег и са тротоара дуж главне улице у Грачаници како би и пешацима олакшали кретање“, казао је Трајковић.

Трајковић је навео да је у одржавање проходности путева 24 сата укључена комлетна механизација са неопходним људством.

Он грађане моли на стрпљење и разумевање и наводи да општина улаже максималне напоре да да и пешацима и возачима олакша кретање. Такође Трајковић апелује на грађане као и на власнике трговинских и угоститељских објекта да чисте снег испред својих кућа односно радњи.

Косовска полиција упозорила је возаче да не крећу на пут без зимске опреме и да су зимске гуме и ланци обавезни.

Косовска полиција апеловала је на све возаче, да прилагоде брзину возила условима на путу, користе сигурносне појасеве и не користе мобилне телефоне током вожње.

Check Also

Србима у селу Петрич код Клине полиција забранила прославу славе поводом празника Св.Тројице

Косовска полиција није дозволила обележавање литија Србима који су се окупили у селу Петрич Општине …