Најновије
Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Очајнички покушај тзв “Отаџбине” да оспори намеру да се у држави уведе ред!

Поповић: Очајнички покушај тзв “Отаџбине” да оспори намеру да се у држави уведе ред!

“Напади на државу Србију, њене институције и легитимно изабраног председника од стране тзв покрета „Отаџбине“  представљају очајнички покушај против намере да се у држави уведе ред, а Срби са Косова и Метохије учине поносним грађанима Републике Србије.

Иза тзв. покрета, који осим имена нема ничега што га везује за сопствену отаџбину стоје људи који су се деценијама уназад богатили на рачун српског народа, а уз помоћ својих политичких заштитника тадашње власти на Косову и Метохији опстајали на власти, пунили породичне касе, и упошљавали своје пријатеље и родбину.

Господа Марко Јакшић, Славиша Ристић као и дотична Рада Трајковић деценијама деле Србе на северно и јужно од Ибра, а срамно помињање патријарха Иринеја и његову веру у добре намере председника Србије Александра Вучића представљају врх лицемерја којим се служе. Схватамо да ту повезаност нису у стању да препознају јер су се уз монашке скуте скривали онда када је народу било најтеже без храбрости да се са тим невољама свог народа изборе и то уз оне скуте које су се из цркве изопштили са милионским рачунским богатствима.  Са толиком вером у Бога осмелили сте се да на велики празник по српски народ и његову цркву и историју, на Видовдан, претите смрћу председнику Републике Србије.

Питамо господу Јакшића и Ристића „ Када сте последњи пут прешли мост на Ибру и посетили Србе у другим деловима Косова и Метохије? Знате ли где се налазе Жач и Осојане, Кусце и Ропотово, Севце, Доња Брница и Доња Гуштерица?

Можда их на мапи нађете али знамо да пут до ових места не знате!

Није ли понижавајуће да баш ви, за време чијег управљања институцијама на Косову су доказане највеће пљачке државног новца коментаришете исправност нечијих поступака кријући свој идентитет иза некаквог покрета „Отаџбина“.

Као доктори медицинских наука, боље би вам било да српском народу на Косову и Метохији објасните зашто никада није отворен јавни конкурс за пријем медицинских радника док су неки од вас редовно на платним списковима водили своју децу која у Србији нису ни живела ни школовала се.

Морал је скупа ствар а Отаџбина и Косово и Метохија и даље најскупља реч и у потпуности се слажемо са вашим мишљењем да историја никоме неће опростити, јер док се Бернард Кушнер смејао постојању логора са српским жртвама на северу Албаније испред Дома здравља у Грачаници друштво у подсмехивању правила му је др РадаТрајковић, без и једне изговорене речи. Сви знамо, а поготову ми из Грачанице, да Рада Трајковић не живи на централном Косову од краја 1999.године.

Српски народ на Косову и Метохији није Богу хвала слабог памћења јер не у тако давној историји читао  је и слушао много о међусобним ратовима на релацији Ристић- Јакшић- Трајковић. А где сте данас? Изугбљени сте и у политици, а и у сопственој професији.

Жалосно је што сте се данас ујединили  да би блатили сопствену државу, цркву и легитимно изабраног председника.

Ми  за ралику од вас не идемо утабаним путем, већ тамо где пута нема, како би оставили траг. И да! Историја ће и нама судити! Ко је какав сазнаћемо кад пред Бога заједно дођемо  једнога  дана! А царство је небеско вечно. До тада ми на земљи чинимо све  за наш народ који нас је бирао да га водимо у будућност”, стоји у саопштењу члана председништва Српске листе Срђана Поповића.

У саопштењу које су пренеле КМ Новине стоји између осталог:

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је председник Србије дао и прећутну дозволу за формирање војске Косова на тајном састанку са Хашимом Тачијем у Паризу. На конкурс за пријем у сепаратистичку војску Косова за 70 места пријавило се више од 300 Срба. Без прећутне сагласности актуелне власти из Београда Срби се не би пријављивали. 

Према броју гласача од 420 хиљада колико је било албанских гласова на последњим изборима за скушштину самопроглашене републике Косово, Албанци у скупштини Србије не би имали више од 35 посланика.

Када се све ово има у виду чуде речи његове светости патријарха српског Иринеја који каже да је “сам Бог послао Александра Вучића да одбрани Косово и Метохију”. Још каже да под његов кишобран сви треба да станемо у одбрани Косова и Метохије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ тешком муком може да прихвати да патријарх своје седиште неће да пребаци у Пећку патријаршију, али не може да схвати поруке његове светости јер оне нису у интересу српског народа на Косову и Метохији. 

И пред Богом и пред историјом сви ћемо бити криви за губитак јужне српске покрајине али они који су на врху и ближе Богу они ће бити највише криви. Историја им то неће опростити.

Check Also

Mинистар Далибор Јевтић са амбасадором Швајцарске и шефом мисије УНХЦР-а на Косову

Министар за заједнице и повратак у Влади Косова, Далибор Јевтић, састао се данас са амбасадором …