Главна / Друштво / У недељу “Грачаница отвореног срца”

У недељу “Грачаница отвореног срца”

У недељу, 13. jануара, у оквиру обележавања православне Нове године на Тргу ослободиоцима у центру Грачанице, биће организована манифестација “Грачаница отвореног срца”.

Манифестација ће бити хуманитарног карактера, са циљем прикупљања новчаних средстава за лечење Невене Миљковић из Липљана, која је оболела од леукемије.

Идеја о организовању ове манифестације потекла је од стране запослених у Одељењу за здравство и социјалну заштиту општине Грачаница, а по угледу на Улицу отвореног срца, која се традиционално, већ пола века одржава у Београду, 1. jануара сваке године.

Ове године Улица отвореног срца била је посвећена пројекту “Доктори кловнови”.

Ови необични доктори помажу малишанима да лакше поднесу боравак у болницама. Пројекат “Доктори кловнови” покренула је 2003. године организација „The Bridge of Life“ (Мост живота).

Доктори кловнови су подржали и манифестацију “Грачаница отвореног срца”, слањем кловновских носића, који ће се по цени од 1 евра продавати на штанду који ће бити постављен на Тргу ослободиоцима, у недељу од 16:00 часова, када ће почети журка за децу, а малишани ће том приликом моћи и да се фотографишу са члановима састава Тропико бенд. Нешто раније, биће инсталиран пано за фотографисање са Деда Мразом.

Куповином и ношењем кловновског носа сви мештани и гости Грачанице отвореног срца постаће део хуманитарне акције, која има за циљ да Невени Миљковић донесе наду, радост и врати осмех на лице, тако ће Грачаница отвореног срца бити претворена у – карневал црвених носева све до завршетка наступа Тропико бенда. Сав приход од продаје кловновских носева биће уплаћен на рачун за Невенино лечење.

“У тренуцима када се ми веселимо и радујемо дочеку православне Нове године, имамо грађанску обавезу да мислимо и на оне који, на жалост, из оваквих разлога – болести, нису у могућности да са нама поделе радост“.

„Своју идеју о организовању ове хуманитарне манифестације саопштили смо председнику општине, који је подржао иницијативу и пружио нам своју свесрдну подршку и помоћ, и изразио жељу да ова манифестација постане традиција у наредним годинама у Грачаници“.

“Контактирали смо “Докторе кловнове”, са којима смо, буквално у пар размењених порука договорили сарадњу. Нажалост, они нису били у могућности да дођу у недељу, али су подржали нашу акцију слањем кловновских носева, и обећали да ће посетити Невену на одељењу “Института за мајку и дете” у Београду, где ће јој поклонити црвени носић, балон и осмех. Користим ову прилику да се неизмерно захвалим Докторима кловновима, и позивам их да дођу у Грачаницу”, рекао је Александар Поповић, директор Одељења за здравство и социјалну заштиту.

Check Also

Преминуо др Небојша Миловановић

Истакнути лекар, хуманиста, директор Дома здравља у Доњој Гуштерици др Небојша Миловановић, изненада је преминуо …