Главна / Друштво / Боровчанин поделио новогодишње пакетиће деци на Косову и Метохији

Боровчанин поделио новогодишње пакетиће деци на Косову и Метохији

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин посетио је српске енклаве на Косову и Метохији где је у организацији “28. јун” и “хуманитарне организације 038” из Грачанице поделио пакетиће деци у вртићима и предшколским установама у Грачаници и Гораждевцу.

Малишани су имали прилику да се друже са бившим шампионом Европе у WБЦ верзији и трећим боксером света Боровачнином који је уживао у друштву малих-великих српских хероја који су се родили и одрастају под лупом тешких времена. Огромна количина дечје радости због посете бокс шампиона потврђена је осмесима који нису силазили са њихових озарених лица.

– Ма колико времена била тешка, Срби су од постанка па до дана данашњег били и остали поносни витезови, вечно изложени мучним ветровима у којима њихово херојство не губи на снази већ је сваким даном све јаче и вечно живи. Да Срби поносно одолевају свим атацима и неправдама које кроз векове изнова и изнова прожиљавају, живу потврду тога можемо наћи и видети управо у очима и херојству малишана на Косову и Метохији који одрастају у једној великој битци за опстанак на тлу својих предака. Право је задовољство, и мелем души када дођете и видите ту чистоту њихових душа, храброст, љубав, дисциплину, позитивну енергију код деце која не живе животом модерних времена, већ животом који им кроје светски моћници при томе не мислећи на ту исту децу, већ на остварење сопствених циљева – рекао је Боровчанин, и потом наставио:

– Кроз бокс који је племенита вештина научио сам велике животне лекције, научио сам да су руковање и загрљај са противником након битке без обзира какав је био њен исход обавезни, научио сам како превазићи пораз, како ићи даље без обзира на све. Сада сам од малих-великих хероја у Грачаници и Гораждевцу научио шта је бескрајна храброст и витештво, то је нешто са чиме се рађаш и нешто што остаје у теби вечно.

 

Боровчанин са председником општине Срђаном Поповићем

Први човек БСС овом приликом посетио је и српске светиње, Манастире Грачаницу, Високе Дечане и Пећку Партријаршију. Био је и гост председника Општине Грачаница Срђана Поповића, где су разменили идеје и договорили пројекте који ће имати велики значај за децу у овом крају када је реч о спортским активностима и конкретно боксу.

– Велика захвалност на гостопримству и свему што су нам пружили наши домаћини на челу са градоначелником Поповићем, домаћинима који су предани, вредни, истрајни, људи од којих можемо много тога доброг и племенитог научити. Одлазимо срећни, пуних срца са жељом да се што пре вратимо и поново дружимо и доживимо сву ту чистоту душе и народа какав је наш народ на Косову и Метохији – закључио је Боровчанин.

Извор: Блиц Спорт, http://nasagracanica.com

Check Also

Преминуо др Небојша Миловановић

Истакнути лекар, хуманиста, директор Дома здравља у Доњој Гуштерици др Небојша Миловановић, изненада је преминуо …