Главна / Друштво / Поповић пред дочек Православне нове године: Традиција нас је сачувала

Поповић пред дочек Православне нове године: Традиција нас је сачувала

У Грачаници су у току последње припреме за дочек Православне нове године, која ће бити обележена богатим музичким програмом и ватрометом у поноћ.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да ће и ове године у Грачаници Православна нова година бити дочекана традиционално уз печеног бика, прасетину, кувано вино и ракију.

„Грађане ће забављати локални ди-џејеви и локални бенд, а затим се очекује наступ Тропико бенда и у поноћ велики ватромет. Такође, биће организована и Улица отвореног срца, хуманитарна акицја која има за циљ да се помогне малој Невени из Липљана која болује од леукемије“, истакао је Поповић у Јутарњем дневнику РТС-а.

Поповић је казао да очекује сјајну атмосферу и велики број грађана, не само из општине Грачаница, већ и из других места широм Косова.

„Основна порука је да желимо да останемо и опстанемо овде. Порука је и да нас је традиција одржала свих ових година, да Срби не желе да забораве ко су и шта су“, казао је Поповић.

Поповић је додао да је о вечерашњем скупу обавештена полиција, те да не очекује проблеме. „То не значи да нисмо на опрезу, ангажовали смо и одређени број редара који ће бринути о скупу“.

Поповић је истакао да га радује чињеница да је за време новогодишњих празника велики број појединаца и организација обишло Грачаницу, како би малишанима уручили поклоне.

„То нашој деци много значи и поручује да нисмо заборављени. Захвалан сам свима који су дошли како би их обрадовали поклонима. Око новогодишњих празника окупљамо се око идеје да помогнемо једни другима, тако да нам солидарност значи и верујем да ће бити све више слоге, јер једино тако можемо да опстанемо и помогнемо нашем народу“, закључио је Поповић.

Програм дочека Православне нове године почиње у 19 часова наступом ди-џејева, у 21 је Адреналин бенд, а потом око 22 концерт Тропико бенда.

Check Also

Вучић: Исплатили се напори Немачке и Француске

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су се исплатили напори Немачке и Француске …