Главна / Вести / Косово и Метохија / Први пут у Грачаници хуманитарна акција “Грачаница отвореног срца”

Први пут у Грачаници хуманитарна акција “Грачаница отвореног срца”

Данас у 16 часова на Тргу Ослободиоцима у центру Грачанице организована је манифестација “Грачаница отвореног срца”. Манифестација је хуманог карактера са циљем прикупљања новчаних средстава за лечење Невене Миљковић из Липљана, која је оболела од леукемије.

Куповином и ношењем кловновског носа сви мештани Грачанице отвореног срца постали део хуманитарне акције, која је имала за циљ да девојчици Невени Миљковић да наду у живот  и врати осмех на лице.Сав приход од продаје кловновских носева биће уплаћен на рачун за Невенино лечење.

Организатор ове манифестације је одељење за здравство и социјалну заштиту, а директор одељења Александар Поповић је за Радио Грачаницу истакао.

„Ово је дан,када се сви радујемо и жељно ишчекујемо православну нову годину, али исто тако морамо да мислимо и на оне који нису у могућности да вечерас буду са нама из многих других разлога, ову манифестацију смо организовали уз помоћ „Докторе кловнове“  дошли смо на идеју да помогнемо малој Невени која болује од тешке болести и куповином једног малог носића помажемо излечењу њене болести“, истакао је Поповић.

Поповић је истакао:“ Ово је први пут да се организује акција “ Грачаница отвореног срца“, исто тако надам се ће ово постати традиција, имамо и Деда Мраза са којим се деца сликају и ово је велика радост као за децу тако и за сав народ на овим просторима“, рекао је Александар Поповић директор Одељења за здравство и социјалну заштиту.

Манифестацију Улица отвореног срца у Грачаници посетио је и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је казао да је Грачаница данас поносна јер је оволика радост међу децом оно због чега сви треба да живимо и да се боримо.

„Њихова љубав је најискренија без лажних осмеха и скривања. Сва снага за коју се боримо данас је овде сабрана у центру Грачанице. Ово је наш мотив да стварамо бољи живот за њих. Ово што смо данас припремили је само део оног што смо урадили и што планирамо да урадимо. Надам се да ћемо овом манифестацијом која има хуманитарни карактер бар мало помоћи Невени у њеном излечењу“ казао је Поповић.

Манифестацији “ Грачаница отвореног срца“ присуствовали су и чланови групе Тропико Бенда, који вечерас наступају на Тргу Ослободиоцима у Грачаници.

Александар Цветковић певач  групе “ Тропико бенда „ поделио је са најмлађим суграђанима радост и обећао им незабораван провод.

Члан групе “ Тропико бенда“  истакао:“ Позивам све људе доброг срца, да буду хумани и пруже помоћ свима којима је помоћ потребна,исто тако надам се да ће ово вече бити вече за памћење“, рекао је фронтмен групе Тропико Бенда.

 

Check Also

Хоти на самиту у Паризу: Устав и интегритет неприкосновени, столица у УН

Косовски премијер Авдулах Хоти представио је на видео-самиту у Паризу три главна принципа у којима …