Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић честитао Српску нову годину

Ђурић честитао Српску нову годину

Директор Канцеларије за Косово и Метохију данас је, свим Србима и Српкињама и поштоваоцима српске културе широм света, пожело срећну и веселу прославу Српске нове године.

“Такође, желим срећан празник и свим осталим грађанима Србије који обележавају данашњи дан као завршетак старе и почетак нове православне године. Посебно, новогодиšње жеље и мисли иду нашем народу на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија”, истакао је Ђурић.

“Српска нова година за мене представља више од верског питања и сматрам да је у периоду од готово једног века постала значајно идентитетско обележје нашег српског народа, заједно са нашим српским језиком, писмом и богатом ризницом народних традиција и обичаја, које треба и хоћемо да чувамо и афирмишемо у модерном времену, како би оне сачувале нас у будућности”, додао је он.

“За разлику од историјских периода када јавно неговање српских, посебно новогодишњих традиција није било допуштено или благонаклоно посматрано, данас слободни у својој земљи обележавамо празнике које желимо, а ово је један од оних које мислим да вреди да чувамо”, каже Ђурић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Јакуп Краснићи добио позив за Хаг

Бивши портпарол ОВК и некадашњи председник косовске скупштине Јакуп Краснићи објавио је данас да је …