Главна / Вести / Косово и Метохија / Православна Нова година у Грачаници дочекана уз Тропико Бенд

Православна Нова година у Грачаници дочекана уз Тропико Бенд

Православну Нову годину мештани Грачанице и околних села, дочекали су традиционално на Тргу ослободиоцима у центру Грачанице уз печеног бика на ражњу, кувано вино и ракију.

Као и претходних година, организатор ове манифестације била је општина Грачаница, која је из околних места обезбедила превоз до Грачанице и назад након завршетка програма.

Добро здравље, срећу и весеље својим сународницима пожелео је председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је нагласио да се нада да ће ова година бити успешнија од претходне.

Окупљене су забављали локални ди-џејеви и Адреналин бенд, а последње секунде старе године одбројани су уз Тропико бенд. Чланови овог популарног бенда честитали су окупљенима Нову годину и организаторима дочека, Општини Грачаница и председнику Срђану Поповићу захвалили што су им омогућили да новогодишњу ноћ проведу са људима у Грачаници.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић одржао је синоћ поводом Православне нове године празнични коктел за представнике јавног и политичког живота.

Међу бројним званицама био је и помоћник директора канцеларије за КиМ Петар Петковић, који је заједно са председником Поповићем грађанима честитао Нову годину.

Поповић је истакао да је веома задовољан што се синоћ у центру Грачанице окупио велики број људи.

 

„Традиција за српски народ поготово на КиМ значи много. Традиција је нешто што срспски народ негује вековима и што ћемо сигурно неговати у наредним вековима, мислим да православна нова година значи много више него било где у свету. Само присуство Петра Петковића значи да нисмо заборавили да је држава Србија уз нас, што народу на КиМ значи много. Желимо да поручимо нашим комшијама да желимо суживот и да пре свега желимо да градимо мир, а са друге стране мора се наћи начин да српски народ на овим просторима живи достојанствено“, рекао је Срђан Поповић председник Општине Грачаница.

Петар Петковић казао је да је посебно срећан што је са својим народом и породицом Српску нову годину дочекао у Грачаници.

„Српски народ откад постоји традиционално прославља овај значајан датум који је директно повезан и са његовим постојањем и са њеним идентитетом,културом и традицијом. Оволики број младих који су се вечерас окупили овде у центру Грачанице, јасно говори да се народ са ових простора определио да овде остане на својим вековним просторима“, рекао је Петковић.

 

За скуп у Грачаници били су задужени бројни редари, док је за безбедност била задужена полиција. Све је прошло мирно и без инцидената.

Тачно у поноћ уследио је спектакуларни петоминутни ватромет, са крова општинске зграде.

Извор: Фото / Општина Грачаница

 

Check Also

Србима у селу Петрич код Клине полиција забранила прославу славе поводом празника Св.Тројице

Косовска полиција није дозволила обележавање литија Србима који су се окупили у селу Петрич Општине …