Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић у Лесковцу за РТВ Грачаница: Србија ће увек пронаћи начин да помогне свој народ на КиМ

Вучић у Лесковцу за РТВ Грачаница: Србија ће увек пронаћи начин да помогне свој народ на КиМ

Председник Србије Александар Вучић отворио је данас фабрику за производњу електроинсталација за аутоиндустрију „Aptive Packard“ у Лесковцу.

Он је одговарајући на питање новинарке РТВ Грачаница о најављеним новим мерама Приштине о забрани кретања возила са српским регистарским ознакама на КиМ, истакао да ће Србија увек пронаћи начин да помогне свој народ на КиМ.

„Шта год и како год да раде слабиће своју међународну позицију, што није за подцењивање, а ми ћемо, онако и онолико ограничени колико јесмо, увек пронаћи начин како да помогнемо и вама на централном Косову и нашем народу у Метохији и на северу. Кроз све муке ћемо пролазити заједно и успешно ћемо их превазићи“, истакао је председник Србије Александар Вучић.

Фабрика за производњу електроинсталација за аутоиндустрију „Aptive Packard“,  отворена је у Зеленој зони у Лесковцу. Ова фабрика тренутно запошљава више од 400 радника, а план је да до краја 2019. има 1.100 запослених.

Свечаном отварању фабрике поред председника Србије Александра Вучића присуствовали су и  потпредседник и директор сегмента за производњу задужен за регион Европе и Блиског истока Улрих Ајхлер и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Енглеска технолошка компанија уложила је 25 милиона евра у изградњу комплекса површине 30.000 квадрата на земљишту површине шест хектара који је град Лесковац уступио фабрици.

 

Check Also

Србима у селу Петрич код Клине полиција забранила прославу славе поводом празника Св.Тројице

Косовска полиција није дозволила обележавање литија Србима који су се окупили у селу Петрич Општине …