Главна / Вести / Косово и Метохија / Тачи: Само јединствени до изградње државе

Тачи: Само јединствени до изградње државе

Председник привременх приштинских институција, Хашим Тачи који, иако позван није присуствовао данашњем састанку тима за наставак дијалога Београда и Приштине, поручио је да Албанци само јединствени могу да, како је навео, “затворе поглавље изградње државе”.

“Косово се бори да изгради неопходно јединство по питањима од државног интереса”, написао је Тачи на свом Фејсбук профилу и додао да данашњи састанак тима види као неопходну акцију за координацију корака у завршној фази дијалога.

Он каже да високо цени напоре председника парламента Кадрија Весељија за међуинституционалну координацију и између парламентарних група за јачање политичког јединства.

„Без обзира на могуће узроке, бежање од политичке одговорности и бојкотовање овог процеса је у супротности са нашим државним интересом и интересима наших стратешких партнера“, навео је Тачи.

Стога, сматра Тачи, нико не треба да оклева да преузме одговорност у овој завршној фази дијалога, за који се очекује да ће, како каже, „завршити мирним и инклузивним споразумом који ће Косову омогућити признање Србије и чланство у УН, НАТО и ЕУ“.

Иначе, састанак приштинског тима за наставак дијалога и даље бојкотују две најутицајније опозиционе партије – Демократски савез Косова и Покрет Самоопредељење.

Извор: Танјуг

 

Check Also

Србима у селу Петрич код Клине полиција забранила прославу славе поводом празника Св.Тројице

Косовска полиција није дозволила обележавање литија Србима који су се окупили у селу Петрич Општине …