Главна / Друштво / Јовановић: Протекла година успешна, планови и за 2019.годину

Јовановић: Протекла година успешна, планови и за 2019.годину

У протеклој 2018.години у циљу урбанизације општине Грачаница реализован је значајан број пројеката: Од изградње дечијих вртића, стамбених објеката, образовног центра, преко реновирања школских објеката, домова културе, паркова, реконструкцијe путева, до једног од најзначајнијих пројеката, који се односи на растерећење главне саобраћајнице, односно магистралног пута Грачаница – Гњилане.

Према речима директора Урбанизма и инфраструктуре у општини Грачаница Дејана Јовановића, 2018. година је била најуспешнија година од самог оснивања општине, посебно када говоримо о урбанизацији и пројектима предвиђеним за реализацију у протеклој години.

“Од самог оснивања општине до данас, протекла година је једна од најуспешнијих година на свим пољима на којима смо радили и нагласио бих да смо у 2018. години успели да реализујемо све капиталне пројекте и сав буџет који је био намењен реализацији истих је утрошен”, рекао је Јовановић.

Према плану и програму општине Грачаница, и ове 2019. године ће се наставити са изградњом стамбених објеката, како би се социјално угрожене породице и млади брачни парови у том смислу збринули, а према најави Јовановића, очекује се наставак радова на изградњи средњошколског центра, изградња социјалне зграде становања, реновирање ОШ Краљ Милутин у Грачаници, наставак радова на изградњи примарне саобраћајнице…

Check Also

У српским селима новобрдске oпштине нема случајева оболелих коронавирусом

У српским селима новобрдске oпштине према речима општинског Кризног штаба за сада нема случајева оволелих …