Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана конференција у Медија центру у Чаглавици о годишњици убиства Оливера Ивановића

Одржана конференција у Медија центру у Чаглавици о годишњици убиства Оливера Ивановића

Дан пре годишњице убистава Оливера Ивановића, лидера ГИ Србија, демократија, правда, у Медија центру у Чаглавици одржана је конференција на којој се говорило о дану када је Оливер убијен и непроналажењу починилаца тог кривичног дела.

Ксенија Божовић, заменик председника грађанске иницијативе Србија, демократија, правда истакла је да ће сутра на месту где је убијен Оливер бити одржан годишњи помен. Она је присутне подсетила на тај трагични дан као и на ток истраге која се још увек води без конкретних резултата.

„До сада смо много пута тражили да се расветли случај Оливера Ивановића. Ја, као његов најближи сарадник, прва сам била обавештена од стране његове секретарице да је Оливер пао испред зграде. Најпре су ми рекли да је Оливер имао срчани удар и да су га одвезли у  болницу, међутим, ја сам испред зграде уочила чауре и позвала болницу, где су ми рекли да је у операционој сали и тек тада ми је све било јасно“, рекла је Божовић.

Она је истакла да су у болницу дошли полицајци и да су се понашали нељудски, тражили да им се што пре да снимак са сигурносних камера.

„Најзад, у свој тој гужви, када су се лекари борили за Оливеров живот морали смо да одемо до канцеларије и дамо им снимке, које ми ни данас нисмо видели, нити су нам уређаји враћени“, нагласила је Божовићева и додала да због тога и данас жали.

Ксенија Божовић је истакла да је до сада четири пута саслушана, као и секретарица и да су сви сарађивали како би што пре биле пронађене убице њиховог лидера Оливера Ивановића.

На дебати су говорили и Слободан Петровић представник СЛС, Ненад Рашић представник ПДС и Александар Јаблановић, представник ПКС, који су, између осталог, истакли да је најбитније да се пронађу налогодавци и убице Оливера Ивановића.

Check Also

Приштина: Омбудсман тражи од медија да не објављују имена лица који се налазе у карантину

Поводом текстова који су се претходних дана нашли на порталима  неких косовских медија у којима …