Главна / Вести / Косово и Метохија / Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена, разбојници поломили прозоре

Обијена амбуланта у селу Новаке код Призрена, разбојници поломили прозоре

У српском селу Новаке код Призрена, синоћ је обијена амбуланта локалног здравственог центра, приликом чега су непознати нападачи поломили неколико прозора и на тај начин провалили унутра, сазнаје ТВ Мост. По речима др Љубише Недељковића, случај је одмах пријављен косовској полицији, али он не очекује да ће починиоци бити пронађени.

-Ово је још један у дугом низу напада на српску имовину у овом крају, сама амбуланта је већ неколико пута обијана и пљачкана али ми никада нисмо сазнали ко је то учинио. Овога пута у амбуланти није било ништа вредно за крађу, јер поучени претходним искуствима сада склањамо све што нам је важно за рад, па разбојници нису имали шта да однесу – прича др Недељковић за ТВ Мост. – Налазимо се у окружењу доминантно насељеном Албанцима и претпостављам да је ово заправо додатни вид њиховог покушаја да изврше притисак на Србе који су овде остали да живе.

У селу Новаке тренутно има око 30 Срба и, како истиче др Љубиша Недељковић, овакве ствари уносе нову бригу за безбедност породица. Било је у претходном периоду у околним српским селима више случајева крађа стоке, аутомобила и провала у куће и ниједан случај до сада није истражен.

Извор: ТВ Мост

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …