Главна / Вести / Косово и Метохија / Kанцеларија за КиМ најоштрије осуђује напад на амбуланту у селу Новаке код Призрена

Kанцеларија за КиМ најоштрије осуђује напад на амбуланту у селу Новаке код Призрена

Kанцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује напад на амбуланту у селу Новаке код Призрена, и упозорава да је реч о очигледном покушају застрашивања малобројних Срба који су остали да живе у Метохији у немогућим условима и упркос свакодневним притисцима.

 

Здравствени објекти су у цивилизованом свету поштеђени разарања чак и у ратним условима, а овај вандалски напад показује размере албанског шовинизма и сву жестину мржње према српском народу на Косову и Метохији.

 

Очекујемо да међународне институције на Косову и Метохији, с обзиром на ескалацију непријатељства према Србима јужно од Ибра, нашем народу хитно осигурају бољу и ефикаснију заштиту, јер на то су обавезане и својим мандатом и вредностима које декларативно бране.

 

Приштину још једном позивамо да престане да гради друштвену климу у којој ће овакви напади бити толерисани, одобравани или чак подстицани од стране најекстремнијих албанских политичких структура.

Саопштила је Канцеларија за КиМ.

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …