уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Поповић: Пригодним програмом и ове године обележавамо школску славу

Обележавање Светосавске недеље почиње представљањем дечијег зборника радова “Необично плаво”, 24.јануара. Припреме за школске приредбе у част Светом Сави су већ одавно почеле, а план и програм Свечане Светосавске академије је спреман. Као и сваке године на свечаној академији биће уручена признања и плакете, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница секретар Културно-просветне заједнице Косова и Метохије Ратко Поповић.

“Ово је празник радости, љубави, празник када ће сва црквена звона зазвонити и отпевати хину Светом Сави. То је манифестација која се организује у част школске славе, која се обележава у свим школама у Србији и наравно овде на Косову и Метохији већ два века”, рекао је Поповић.

Културно-просветна заједница ће 24. јануара организовати књижевни час у Грађевинско-саобраћајној школи у Грачаници. То ће бити дечији час поезије, када ће ученици који имају своје радове у зборнику радова средњошколаца, представити управо оно на чему су радили током године и наравно својим радом заслужили да се њихове писане речи нађу у овогодишњем издању зборника Необично плаво.

Погледајте и ...

Школа балета Грачаница отвара одељење у Шилову и припрема прву балетску представу на КиМ

Школа балета отворена је крајем фебруара прошле године у Грачаници. Од првог дана па до …