Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Изјава Харадинаја лоша вест за регион, сутра састанак са Меркеловом

Вучић: Изјава Харадинаја лоша вест за регион, сутра састанак са Меркеловом

Председник Србије Александар Вучић оценио је у Давосу да је изјава Рамуша Харадинаја да Приштина неће укинути таксе на српску робу лоша вест и лош сигнал не само за Србију, већ и цео регион. Сутра ће се састати са немачком канцеларком Ангелом Меркел а најављује да ће теме бити квоте ЕУ за челик, Косово и Метохија и економија.

Александар Вучић је, на питање новинара да прокоментарише изјаву Харадинаја да таксе остају на снази до постизања свеобухватног споразума, рекао да на то не сме да одговори другачије осим наставка молби да се таксе укину.

До тада, каже, нема о чему да се разговара.

“Како да разговарамо о нечему, док нам је неко, ко каже да жели споразум, увео такве антицивилизацијске мере. Нажалост, поред неких добрих вести које смо данас овде имали, то је лоша вест, лош сигнал, не само за Србију, већ за цео регион”, навео је Вучић.

Харадинајев став, како каже, говори не само о односу Приштине, већ и других фактора у свету.

“На крају, у се и у своје кљусе. Довољно смо снажни да можемо да подижемо сами своју економију, без обзира на то што ће ово имати лош утицај на нас. Не дај боже да смо ми увели такве мере, замислите шта би било свуда у свету”, рекао је Вучић.

Захвалио се свима из света који су макар формално рекли да треба да се укину таксе, и што нису рекли да су криве, уобичајено до сада, “обе стране”.

Најавио је да ће Србија наставити да снабдева свој народ на Косову и Метохији, без обзира на тешкоће.

“Нама остаје само да се боримо, да радимо, будемо још вреднији и зарадимо за наш народ још више”, нагласио је Вучић.

Председник Србије састаће се сутра у 16 сати са немачком канцеларком Ангелом Меркел, са којом ће, како је сам најавио, разговарати о томе како да нам помогне у вези са квотама ЕУ за челик, Косову и Метохији и економији.

То ће бити њихов 15. сусрет до сада, укључујући и време када је био премијер, а Вучић каже да, и поред тога, осећа трему.

Извор: РТС

Check Also

Ракић преузео дужност министра администрације и локалне самоуправе

Након јучерашњег изгласавања нове Владе у Приштини председник Српске листе Горан Ракић преузео је дужност …