Главна / Вести / Косово и Метохија / Драгану Трипковићу уручен новац прикупљен у јучерашњој акцији

Драгану Трипковићу уручен новац прикупљен у јучерашњој акцији

Драгану Трипковићу из Племетине који има тешко обољење бубрега данас је уручен новац прикупљен у јучерашњој акцији коју је покренуо „Свет балона“ уз подршку општине Грачаница.

За неколико сати, колико је јуче трајала акција, прикупљено је око седам стотина евра који ће, како каже Драган, бити од велике помоћи у прикупљању укупне суме новца за неопходну трансплатацију бубрега који му је једина могућност у излечењу.

Драган је данас посетио општину Грачаница како би се председнику општине Срђану Поповићу захвалио на уложеном труду и организовању акције.

„ За трансплатацију бубрега потребно је тачно 65 хиљада евра од којих 5 хиљада иде само на прегледе. Нико од породице не може да ми буде донор због специфичне крвне групе као и моја мајка која ми је једном већ донирала бубрег који је отказао. Тренутно сам на хемодијализи која је ми је једини начин за живот као алтернатива која ми помаже да функционишем“, каже Драган.

Он наводи да је један део пута ка излечењу успешно реализован пошто је пронађена клиника и покренута акција прикупљања новца. Он позива све људе да му помогну и захваљује општини Грачаница и председнику Срђану Поповићу на подршци.

„ Верујем у хуманост и у то да ће се ускоро прикупити потребан новац и да ћу живети као сав нормалан свет“, рекао је Драган Трипковић након што му је Милош Стевић уручио новац прикупљен у јучерашњој акцији у Грачаници коју је покренуо „Свет балона“.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да ће ова локална самоуправа наставити да показује хуманост и солидарност јер је то неопходно у времену у коме живимо.

„ Ово није први пут да се општина Грачаница укључује у овакве хуманитарне акције. Чим смо чули за Драгана Трипковића из Племетине и за његов проблем ми смо се активно укључили и покренули смо акцију која ће надамо се уродити плодом. Настављамо да помажемо, да апелујемо да алармирамо како појединце тако и институције јер тако наш народ осећа да неко брине о њима. То је задатак и појединаца и политичара и институција“, казао је Поповић.

Новац се може уплатити на текући рачун Комерцијалне банке: 205-9001001205934-98 или у Рајфајзен банци на Косову на: 1501170000483129.

Сврха уплате: Донација за лечење.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Ђурић: Српска листа није листа конфликта већ листа сарадње

За Србију је неприхватљив чин Приштине којим се забрањује излазак робе из централне Србије без докумената …