Главна / Култура / Милан Гајић: Косово и Метохија у срцу

Милан Гајић: Косово и Метохија у срцу

Збирка песама “Идила се у сну снила” Милана Гајића привукла је пажњу љубитељима лепе писане речи. Можда се поезија поново враћа у моду, а можда лепа реч, лепи стих и лепа мисао нису ни изашли из моде. Разлика је у томе што су стихови сада, можда чак и приступачнији већем броју читаоца, с обзиром да се путем друштвених мрежа може представити рад једног уметника. На Фејсбук страници “Идила се у сну снила” Милан своје радове дели са читалачком публиком, која углавном веома позитивно оцењује његов рад. Песме су реалне, животне, у њима се лако може пронаћи свако од нас. Ипак, негде у његовом срцу су Косово и Метохија. Милан зато и жели да своју збирку најпре представи баш на Косову и Метохији, а иначе је рођен у Приштини.

Милан Гајић, студент Правног факултета у Београду  са одличним просеком, као један од бољих студената послат је на размену студената у руски град Белгород, који се налази у близини Украјинске границе. Тамо је учествовао на неколико догађаја који су промовисали Србију и нашу културу и читао своје песме о Косову и Метохији. Пре доласка у Русију издао је своју прву збирку песама, која је у јавности лепо прихваћена. У фебруару ће највероватније бити промоција збирке у Културном центру Новог Сада, а такође је у плану и Београд, требало би да Руски дом буде место промоције. Такође и у Цириху у организацији наших људи у марту.

На снимцима испод овог текста можете одслушати део разговора са Миланом Гајићем прилоком гостовања у нашем програму. Из техничких разлога нисмо у могућности да поставимо цео разговор.

 

Check Also

Одржана промоција књиге “Успомене са Косова”- Драгољуба Стојадиновића

Књига о историјским подацима представљеним кроз причу интелектуалца, који је живео и радио у Приштини, …