Главна / Некатегоризовано / Акциони план Општине Грачаница за 2019.годину

Акциони план Општине Грачаница за 2019.годину

Према оцени надлежних служби, за општину Грачаница протекла година је била веома успешна, јер су остварени добри резултати у реализацији капиталних инвестиција, пројеката који се односе на социјалну карту становања и у другим областима. У складу са тим Одељење за Урбанизам приступило је изради “Акционог плана” за ову годину у циљу континуитета рада општине.

“Тренутно радимо на изради “Акционог плана” и ту ћемо детаљно описати који су то циљеви које желимо да остваримо у току ове године. Наставићемо са социјалном картом становања, урбанизацијом Грачанице и наравно и ове године имамо капиталне пројекте, које морамо да реализујемо и зато нам је потребан детаљан план, како бисмо могли да остваримо циљеве. Ове године имамо 3.180.000 евра за капиталне пројекте, од тога су два милиона владини грантови, а остатак је предвиђен као сопствени приходи. Имамо доста стручних кадрова, бавимо се израдом пројектних задатака и идејних предлога за све поменуте пројекте, тако да ћемо детаљно разрадити све, и онихкоји се тичу урбанизма,али и оних који се тичу администрације, образовања и јавних служби”, рекао  је Дејан Јовановић, директор Урбанизма при општини Грачаница.

Акциони план се израђује у сарадњи са свим осталим одељењнима Локалне самоуправе, јер иако најважнији, то је део укупног развојног плана и програма општине Грачаница за 2019. годину.

Check Also

Приштина показује нервозу од могућег наставка дијалога

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да приштинска власт показује нервозу због могућег наставка …