Главна / Вести / Косово и Метохија / Чадеж: Приштинске таксе довеле до бизарног момента

Чадеж: Приштинске таксе довеле до бизарног момента

Kосовска полиција је у јужном делу Косовске Митровице запленила 140 светосавских пакетића намењених основцима у Гораждевцу и Осојану. Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж каже за РТС да ситуација са таксама долази до бизарног момента. Истакао је да ни српским, а ни косовским компанијама не одговара тренутна ситуација и да се нада да ће доносиоци одлука ускоро то схватити.

У најгорим временима на овим просторима, током ратова, некако су људи успевали да шаљу химанитарну помоћ и пакетиће у најразличитије делове, а то сада не може, напоменуо је Марко Чадеж у Јутарњем дневнику РТС-а.

Чадеж истиче да не постоји ниједна озбиљна политичка фигура у међународном систему, која није рекла или нагласила да таксе морају да се укину.

“Очекујемо да се примењују логичне одлуке и да се вратимо сарадњи коју смо некада имали”, рекао је Чадеж.

Додао је да је Привредна комора Србије у контакту и са косовским компанијама и са Привредном комором Косова и да таксе имају велики утицај на њихов рад.

“Ниједној страни садашња ситуација не одговра и ја се надам да полако и доносиоци одлука то схватају”, истакао је Чадеж.

Извор: РТС

Check Also

Брнабић: Надам се скором укидању такси и наставку дијалога

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да се нада да ће нова приштинска влада, на …