Главна / Вести / Косово и Метохија / Музичка школа “Стеван Мокрањац” одржала хуманитарни концерт

Музичка школа “Стеван Мокрањац” одржала хуманитарни концерт

Ученици и професори Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем селу у свечаној сали своје школе одржали су традиционални Светосавски концерт, и овом приликом су својим умећем и талентом одушевили све присутне. За разлику од  досадашњих концерата овај је имао и хуманитарни карактер, који је организован у сарадњи са општином Грачаница. Наиме реч је о Драгану Трипковићу из Племетине, коме је хитно потребна трансплатација бубрега на клиници у Италији.

Андрија Јовић, директор школе „Стеван Мокрањац“ је рекао, да је на иницијативу колектива ове школе одлучено да се укључе у хуманитарну акцију, како би се помогло Драгану Трипковићу.

„Данас су деца певала за његов опоравак, а ми смо заједно са родитељима чија деца иду у Музичку школу обезбедили одређена средства како би помогли Драгану. Надамо се да ће њима много значити ова помоћ“.

Ученици и професори музичке школе „Стеван Мокрањац“заједно са хором “Симонида” извели су 17 композиција. У наредних неколико дана ће се у овој школи и даље прикупљати новчана средства за лечење тредесетшестогодишњег Драгана Трипковића.

 

Check Also

Kурти не прихвата одлуку Уставног суда: Хтели су да оправдају Тачија, о даљим потезима наредних дана

Лидер Самоопредељења и вршилац дужности премијера Аљбин Kурти рекао је да је Уставни суд својом …