Главна / Вести / Косово и Метохија / Доделом сертификата успешно завршен Програм стажирања

Доделом сертификата успешно завршен Програм стажирања

Доделом сертификата и диплома у Дому културе у Грачаници успешно је завршен овогодишњи циклус стажирања за младе факултетски образоване људе. Церемонији је присуствовао и председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Пројекат је спровео Центар за мир и толеранцију (ЦПТ) у сарадњи са општинама Грачаница, Ранилуг, Партеш, Штрпце и Ново Брдо. Партнер на пројекту била је амбасада Немачке, чији су представници данас стажистима уручили уверења о успешно завршеном Програму стажирања.

Четрдесеторо стажиста стажирало је у протеклих годину дана у општинама (партнерима пројекта), цивилном сектору и медијима, све у циљу стицања радног искуства, стручног оспособљавања и усавршавања.

Програм стажирања на Косову покренут је 2013. године преко Канцеларије за питања заједница, коју је у то време водио садашњи председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Честитајући овогодишњим стажиситма на успешно завршеном стажирању, Поповић је казао да ће општина Грачаница наставити да подржава овај пројекат.

„Ово је значајан пројекат, стажисити су били у прилици да виде како локална самоуправа ради и стекну радно искуство које ће им користити у будућем напредовању и проналажењу посла. Тешко је отварати радна места што због политичке ситуације, што због неинтересовање инвеститора, али ми у општини вредно радимо на томе. Имали смо контакте са људима који су вољни да побољшају економску ситуацију у нашој општини и надам се да ћемо ускоро имати прве резултате у том смеру“, казао је Поповић.

Председник општине Грачаница је казао да се нада да ће се са овим пројектом наставити и да ћемо у будућности бити у прилици да видимо још младих људи у општини Грачаница, али и другим локалним самоуправама.

„Врата општине Грачаница ће вам увек бити отворена за било какву помоћ и подршку“, поручио је Поповић стажистима.

У протекле две године програм стажирања био је реализован преко организације Центар за мир и толеранцију, а прва радна искуства стекло је укупно 103 младих дипломаца.

Извор:Општина Грачаница

 

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …