Главна / Друштво / Предузетници у акцији “Нека живот побеђује”

Предузетници у акцији “Нека живот побеђује”

У циљу прикупљања новчаних средстава за помоћ младом Драгану Трипковићу из Племетине, коме је преко потребна трансплантација бубрега, привредници са Косова и Метохије су вечерас у галерији Дома културе у Грачаници организовали продају својих производа.

Удружења, самостални предузетници, агенције и организације, али и локално становништво које се у великом броју одазвало позиву, сви заједно, још једном су вечерас показали хуманост на делу, а пре свега жељу да нашем суграђанину помогну да превазиђе тежак здравствени проблем, и настави да води нормалан живот.

“Вечерас смо овде како би смо Драгану помогли на начин на који можемо, а то је продајом наших производа. Оно што је данас понуђено нашим купцима нема цену. Свако ће моћи да купи наше производе по цени коју сам одреди, јер је акција хуманитарног карактера”, рекао је Младен Ђокић, председник Удружења пчелара Нуклеус из Грачанице.

Александра Секулић се израдом украсних корпица и других декорација бави дуги низ година. Вечерас је своје радове понудила љубитељима декоративних предмета, како би продајом истих помогла Драгану Трипковићу.

“Познајем породицу Трипковић и желела сам да на овај начин, али и на било који други, онолико-колико сам у могућности, помогнем Драгану да се избори са болешћу и превазиће овај тежак период у свом животу”, рекла је Секулић.

Хуманитарна организација “Мајка Девет Југовића”, вечерас је још једном, својим одазивом и презентацијом својих производа, показала разлог свог дугогодишњег постојања и опстанка на овим просторима.

“Наша је организација хуманитарног карактера. Пружање помоћи је оно што је наша примарна делатност и вечерас смо овде да би смо помогли Драгану Трипковићу у његовој борби за оздрављење. Поред онога што смо данас понудили купцима, наша организација је издвојила и једнократну новчану помоћ. Епархија рашко-призренска се заједно са нама придружила овој акцији”, истакла је Ивана Михајловић, члан удружења “Мајка Девет Југовића.

Директор Регионалне развојне агенције Косова и Метохије Бранка Перовић истакла је да се нада да ће ова акција успети, а да су представници поменуте агенције као и сви остали предузетници вечерас са великим разлогом присутни.

“Наравно да смо се придружили овој акцији и искрено се надам да ће успети. Наша агенција се бави другачијом врстом пословања, али смо свакако вечерас овде како би смо помогли Трипковићу. Не познајемо лично Драгана Трипковића, али се надам да ћемо га упознати вечерас и пренети му жеље за брзо оздрављење”, рекла је Перовић.

Велики број посетилаца потврдио је да осећај за хуманост још увек постоји. Након акције предузетника, уследио је хуманитарни концерт ансамбла Венац, такође организован како би се помогло Драгану Трипковићу. Без сумње, оваквих и сличних акција ће бити и наредних дана. Порука је јасна: Нека живот побеђује!

 

 

Check Also

У Дому здравља у Грачаници почели систематски прегледи за прваке и предшколце

Са ублажавањем мера и побољшањем епидемиолошке ситуације, у Дому здравља у Грачаници почели су систематски …