Главна / Вести / Косово и Метохија / Ансамбл Венац одржао хуманитарни концерт за помоћ Драгану Трипковићу из Племетине

Ансамбл Венац одржао хуманитарни концерт за помоћ Драгану Трипковићу из Племетине

У Дому културе у Грачаници вечерас с почетком од 19 часова,организована је хуманитарна акција за помоћ Драгану Трипковићу из Племетине.

Организатор акције је организовала Регионална Развојна Агенција Косова и Метохије. На самом концерту учествовала је и група „ Ансамбл Венац“.

Члан Органиозационог одбора за прикупљање помоћи Милан Столић, рекао је да по најновијим информацијама Драгану Трипковићу за лечење сакупљено је близу једанаест хиљада евра, од укупно 65 хиљада колико је потребно за Драганово лечење.

Милан Столић је истакао: „ Овом приликом бих се захвалио свим хуманим људима који су изашли у сусрет и дали за његово лечење, највећу захвалност дугујемо директорици Ансамбла Венац, која је изашла у сусрет одмах након што је чула и организовала концерт “ , истакао је Милан Столић.

Овој хуманитарној акцији, придружила се и Милена Трпиковић сестра Драгана Трипковића.

Милена је истакла:  „Веома сам захвална Милану Столићу и целој организацији која је ово организовала, сам овај догађај и ова акција која је организована нама веома много значи, и исто тако се надам да ће се новац прикупити у што краћем року“  истакла је Милена.

Један од организатора ове свечаности је и Снежана Јовановић, Директор Ансамбла Венац.

Снежана је истакла „Венац се труди да својим концертима помогне онолико колико може.Ми смо од Трипковића добили захте путем мејла,он је на тај начин нас препознао као пријатеља, ми смо светосавски концерт већ имали у плану али смо сада концерт ојачали наступима и продајом карата. Апелујем на све људе да пре свега буду људи и исто тако буду хумани и помогну“, истакла је Снежана Јовановић Директор Ансамбла Венац.

Сам концерт посетило је велики број грађана, самим тим показало се да је хуманост добрихљуди увек присутна, исто тако је јасно да ће оваквих хуманитарних акција бити још, јер живот нема цену.

Check Also

ОЕБС шаље мисију за изборе у Србији

Канцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) шаље Специјалну мисију за оцену парламентарних …