Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић захвалио студентима на КиМ на истрајности у борби

Ђурић захвалио студентима на КиМ на истрајности у борби

фото: танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, захвалио је у име целе Србије – студентима и младима на КиМ на истрајности у њиховој борби и подсетио да су студенти у Косовској Митровици чували и сачували достојанство и образ тако што су пуних месец дана свакодневно дизали свој глас против антицивилизацијских такси.

Марко Ђурић је навео да су студенти пуних месец дана свакодневно дизали глас у одбрани права и слобода српског народа на Косову и Метохији.

Истиче да је Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици годинама уназад показивао велику количину моралне, духовне и интелектуалне снаге и да представља чврст ослонац Србије у јужној српској покрајини.

“Преко 11.000 студената који овде студирају представљају сигурну залогу за будућност државе Србије на овим просторима”, навео је директор владине Канцеларије за КиМ током доручка са студентима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици..

Истакао је да почаствован што има прилику да разговара са представницима студената, представницима младих људи у јужној покрајини и да им пренесе поруку, не само Владе, већ читаве Србије, да ће се подршка њима наставити и да је “дивљење за њихову борбу искрено и велико”.

“Желео сам да и остатку Србије предочим колико је тежак положај људи који овде студирају и уче у условима неизвесности и колика је храброст људи који на овом подручју обављају и наставне и научне обавезе, где су ти људи показали и патриотизам и личну храброст и због тога заслужују и нашу подршку и поштовање”, рекао је Ђурић.

“Студенти настављају протесте против приштинских мера” 

Студент проректор Немања Бишевац захвалио је директору владине Канцеларије за КиМ на посети и навео да су они протестима у последњих месец дана јасно ставили до знања да се не слажу са потезима приштинских власти.

“Показали смо јединство које је код студената присусутно на сваком кораку и нећемо дозволити ни у наредном периоду да било ко и било чиме разбије то јединство”, рекао је Бишевац.

Најавио је да ће и у наредном периоду наставити са протестима и перформансима, као и да ће протествовати чак и против уједињења Митровице.

“Показали смо и показиваћемо држави да може на нас да се ослони, да смо ту и да ћемо се борити и изборити за своја права”, истакао је Бишевац.

Извор: Танјуг

Check Also

Нова 302 случаја коронавируса, преминуло још 5 особа

У последња 24 сата забележена су нова 302 случаја коронавируса у Србији, а преминуло је …