Главна / Вести / Србија / Ђурић са Мондолонијем: Укидање такси од значаја и за Србе и за Албанце

Ђурић са Мондолонијем: Укидање такси од значаја и за Србе и за Албанце

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Француске у Србији Њ.Е. Фредериком Мондолонијем, којег је информисао о свакодневним проблемима са којима се сусреће српски народ на Косову и Метохији, посебно након увођења трговинске блокаде за робу из остатка Србије. Ђурић је истакао да је увођењем неразумних такси на српске производе и низом других нецивилизацијских мера Приштина практично затворила врата дијалогу и показала да се и у будућности не може рачунати на њихове разумне и одговорне потезе.

Са друге стране, према Ђурићевим речима, Београд остаје опредељен за дијалог и мирно решавање проблема, доследно се залажући за изградњу бољих односа и за слободан проток роба, људи, капитала и услуга.„Укидање такси и враћање за преговарачки сто у интересу је и Срба и Албанаца“, нагласио је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је амбасадора Мондолонија информисао и о безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини, нагасивши да су напади на Србе и њихову имовину готово свакодневна појава, на коју, већ уобичајено изостају осуде и реакције привремених институција у Приштини.

Check Also

Гојковић: Послата јасна порука да је држава спремна за борбу

Поруке председника Србије Александра Вучића и резултати надлежних државних органа јасна су потврда спремности и …