Главна / Друштво / Помоћ породици малог Саве Трајковића

Помоћ породици малог Саве Трајковића

Пре десетак дана, четворогодишњи Сава Трајковић из Понеша код Гњилана у критичном стању у дубокој коми, довезен је на педијатријску клинику КБЦ приштина-Грачаница у Лапљем Селу, где је захваљујући пожртвованој и брзој интервенцији лекара ове здравствене установе спасен живот овог малишана. С обзиром на то да осмочлана породица малог Саве Трајковића живи изузетно тешко без елементарних услова за живот, житељи Лапљег Села и Грачанице су се саморганизовали како би им колико-толико помогли.

“Игром случаја сам сазнала да је мали Сава сам у болници и да је јако уплашен, хтела сам да му покажем љубав и пажњу јер његови родитељи нису са њим сада. Ово је сада други пут да његовој породици пружамо помоћ, захваљујући људима доброг срца и општини Грачаница. Породица Трајковић има шесторо деце и они никада до сада нису имали играчке, први пут су их добили захваљујући нашим суграђанима који су прикупили новац. Када смо их први пут обишли однели смо им храну, средства за хигијену, а сада им носимо и нешто од гардеробе”, рекла је Иванка Ђоровић, мештанка Лапљег Села.

У Центару за социјални рад у Грачаници рекли су за нашу телевизију да су у контакту са Центром за социјални рад у Ранилугу, коме Трајковићи територијално припадају, како би ова породица добила редовну трајну помоћ.

Check Also

Вулин и Јохансонова о даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је у Београду са комесарком Европске уније …